ett par kvistar timjan. Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Ha i gelé, timjan, senap och Maizena om du inte tycker att såsen blir tjock. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Så här gör du Krydda kalvsteken med salt och peppar. Tillsätt tomatkross och citronjuice, låt koka 2 minuter, tillsätt oliver, syltlök och timjan. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 600 g kalvstek i bit. 1 msk timjan. 1 dl plockad rosmarin och timjan
Strö över timjan. ca 800 gram kött till stek (utan ben) som kalvstek, rostbiff, innanlår, fransyska, skinkstek eller 1 kg med ben som fläskkarré. 1 krm eller några kvistar timjan
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)
Den som vill kan självklart steka på steken hastigt på hög värme i stekpanna innan den ställs in i ugnen, men det brukar jag bara göra när jag gör dekonstruerad stek som du kan läsa om i ett annat recept (som handlar om kalvstek men går att applicera även på lamm)