Kalvstek salvia recept

Kalvstek med gräddsås

Kalvstek med gräddsås

Lägg tillbaka steken i grytan med lök, morötter, lagerblad och salviablad. 5 kg kalvstek. 4 st salvia. Bryn steken i en stekgryta med smör
Gammaldags stek

Gammaldags stek

½ msk salvia. 1 kg benfri kalvstek. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken
Gräddsås

Gräddsås

Servera såsen till kalvstek, köttfärsrätter, lever eller vilt. Smaksätt såsen med t ex gelé, mesost, dragon, salvia, senap eller ädelost
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Lägg två salviablad på varje köttskiva. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 8 blad färsk salvia
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Italiensk klassiker passar fintfint på buffébordet

Italiensk klassiker passar fintfint på buffébordet

Tillsätt lök och morot, skurna i klyftor och bitar, salvia, lagerblad, pepparkorn och salt. 1 kg kalvstek. 1/2 dl färsk salvia (bladen). Relaterade 1 kg kalvstek. 1 morot 1/2 dl färsk salvia (bladen)
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. Koka upp vatten med vin, salt, selleri, persilja, lök, peppar, lagerblad och salviablad

Kalvstek på italienskt vis

Gör små stick med en kniv och tryck in vitlöksklyftor och salviablad. kvistar salvia. Dela En kalvstek på ca 800 g
Italiensk kalvstek

Italiensk kalvstek

Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. 4 skiva kalvstek. 1 msk salvia. Blanda samman mjölet med salt och peppar

Kalvstek

Recept. Anna Lundqvist. sön, 2013-10-13 10. 17. 90min. (0). Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken

Vitello tonnato

Tillsätt fond, lägg i morötter, lök, salviablad, lagerblad, pepparkorn och salt. 5 kruka(or) salvia , bladen. 1 kg kalvstek , i nät

Italiensk kalvstek

 Tärna baconet och hacka salvian. Fräs bacon och salvia i lite matfett. 4 skivor benfri kalvstek à 150 g. 1 msk färsk hackad salvia

Kalvstek Sevilla

Salta och peppra kalvsteken rikligt. Smält smöret i en ugnsfast gryta och bryn kalvsteken runt om. Servera kalvsteken varm

Kalvstek med tonfisksås

Lägg steken i en gryta tillsammans med lök, morot, selleri, lagerblad, persiljestjälkar, salvia, salt och vitpeppar

Kalvstek på gammaldags vis

½ tsk av timjan, salvia, dragon. När smöret är brynt lägg i kalvsteken och de huggna benen och bryn allt väl