Kalvstek rostbiff recept

Marinerad kalvstek

Jag använde en marinad som jag brukar använda till rostbiff men till kalvsteken gjorde jag om det receptet lite
Restwrap med kalvstek & rödbetor

Restwrap med kalvstek & rödbetor

I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Lär dig grilla

Lär dig grilla

Kalvstek. Rostbiff. Lär dig grilla som en kung. Här kan du läsa lite om hur du ska gå till väga för att få ut så mycket som möjligt av din grillning
Kalvstek med rostad pumpa

Kalvstek med rostad pumpa

Kalvsteken gjorde jag som en rostbiff och den blev så mör och saftig så den smälte i munnen, slurp. Hittade i affären en kalvstek från en 8 månaders kalv som fick bli grunden till middagen. 800 g kalvstek. 800 g kalvstek

Temperaturskola

Biff, entrecôte, rostbiff, oxfilé, lamm. Kalvstek 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på

Kalvstek med tonfisksås

1 kg benfri kalvstek eller rostbiff. Koka upp 13 dl vatten, buljongtärningar och vin. Skala löken och moroten och skär dem i mindre bitar

När är köttet klart?

Kalvstek. Rostbiff. Rostbiff. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Söndagsstek

Fint tillbehör till många varmrätter, särskilt kött av olika slag, kalvstek är klassiskt. 1,5 kg nötkött som rostbiff

Trattkantareller och annan svamp

Tagliatelle med trattkantarellsås uppiffad med vårlök (eller höstlök så här års, kanske) eller trattkantarellsås smaksatt med sherry, madeira eller cognac till en härlig stek – såsom hjortstek, kalvstek, rostbiff eller helstekt entrecôte