Kalvstek fransyska recept

Restwrap med kalvstek & rödbetor

Restwrap med kalvstek & rödbetor

I receptet har vi använt oss av rester av en kalvstek men det går lika bra med rostbiff, fransyska eller lammstek
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. 1 kg benfri kalvstek. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

kalvstek, t ex fransyska. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri. 1några salviablad. 1vitt vin. 1svartpepparkorn

Temperaturskola

Kalvstek 70-75°. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
Slottsstek med pressgurka, gelé och gräddsås

Slottsstek med pressgurka, gelé och gräddsås

När jag handlade så hittade jag kalvstek till halva priset (kort datum) och funderade på vad jag kunde göra av den, efter några varv i butiken stod det klart

Kalvstek

kg kalvkött med ben (fransyska, lår, bog). eller ca 1 kg benfri kalvstek. Sätt på ugnen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna

Kalvstek med rotfruktsgratäng

1 kg kalvkött, med ben (fransyska, lår eller bog). Bryn köttet runtom i fett i en gryta. Salta och peppra och sätt ev i en köttermometer

Kalvstek på gammaldags vis

När smöret är brynt lägg i kalvsteken och de huggna benen och bryn allt väl. 2 kg kalvkött med ben av fransyska eller innanlår. 2 kg kalvkött med ben av fransyska eller innanlår

När är köttet klart?

Kalvstek. Fransyska. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart

Söndagsstek

Fint tillbehör till många varmrätter, särskilt kött av olika slag, kalvstek är klassiskt. fransyska eller kalv