Fransyskan, ofta benämnd kalvstek, är ett saftigt köttstycke med god köttsmak och lite fett. Ikväll ställer jag fram en varmrökt fransyska med karamelliserad grädde
Kalvstek 70-75°. Stekar (fransyska och ytterlår) 70-75°. Något man verkligen har nytta av när man lagar mat, är att veta vilken temperatur som köttet/fisken är klart/färdigt på
När jag handlade så hittade jag kalvstek till halva priset (kort datum) och funderade på vad jag kunde göra av den, efter några varv i butiken stod det klart
När smöret är brynt lägg i kalvsteken och de huggna benen och bryn allt väl. 2 kg kalvkött med ben av fransyska eller innanlår. 2 kg kalvkött med ben av fransyska eller innanlår
Kalvstek. Fransyska. Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart