Låter den sedan sjuda på låg värme i grytan tillsammans med buljong, grädde och örtkryddor. Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags
1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. Späd med 3 dl buljong ( han tog fond & vatten) och 2 dl grädde. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Tillsätt vin och buljong, koka under lock i cirka en timme. 1 kg kalvstek. Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet
Mät upp och sila ner steksky och buljong i en kastrull. hönsbuljong. 1 kg kalvstek. Sätt ugnen på 175°. Lägg steken i en ugnssäker form och krydda det runtom med salt och timjan
Efter kalaset åt vi kalvstek, stekt långsamt i lergryta och med dofter av timjan och lök. 1 kalvstek ca 1 kg. 3-4 msk kalvfond ( eller stark buljong). 3-4 msk kalvfond ( eller stark buljong)
snarare - kör i mixer el matberedare) lök, morötter och buljong till sås. a 75 grader - i en vanlig kalvstek jag just gjorde var rekommenderad temperatur rosa 65 grader och genomstekt 70