Kalvstek buljong recept

Kalvstek i örtagårdssås

Kalvstek i örtagårdssås

Låter den sedan sjuda på låg värme i grytan tillsammans med buljong, grädde och örtkryddor. Jag lovade ju er recept på den goda kalvsteken jag gjorde i söndags
Kalvstek med örtkryddad sås & hasselbackspotatis

Kalvstek med örtkryddad sås & hasselbackspotatis

1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. Späd med 3 dl buljong ( han tog fond & vatten) och 2 dl grädde. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Gammaldags stek

Gammaldags stek

Tillsätt buljong och vispgrädde. Buljong. 1 kg benfri kalvstek. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor
Märgpipa i lergryta

Märgpipa i lergryta

Denna gång blev det märgpipa utan ben och det var en riktigt fin kalvstek som fick. Ös sedan över buljongen och på med locket
Italiensk kalvgryta Spezzatino

Italiensk kalvgryta Spezzatino

Tillsätt vin och buljong, koka under lock i cirka en timme. 1 kg kalvstek. Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött

ONSDAGSSUPÉ

eller kalvstek. Fräs då samman smör (margarin) och mjöl, späd först med bönspad litet i sänder och därefter med buljong
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Om inte kalvsteken redan är ombunden eller nätad så gör det med steksnöre. Blanda ner citron och buljong
Dillkött

Dillkött

Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet

Kalvstek i lergryta

Slå buljongen sidan om köttet och lägg på locket. Men det gör vi mer än gärna, han bjuder nämligen på kalvstek
Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

Slowfood och söndagsmiddag, Kalvstek i lergryta

Efter kalaset åt vi kalvstek, stekt långsamt i lergryta och med dofter av timjan och lök. 1 kalvstek ca 1 kg. 3-4 msk kalvfond ( eller stark buljong). 3-4 msk kalvfond ( eller stark buljong)
Cesars Spanska Oxstek

Cesars Spanska Oxstek

snarare - kör i mixer el matberedare) lök, morötter och buljong till sås. a 75 grader - i en vanlig kalvstek jag just gjorde var rekommenderad temperatur rosa 65 grader och genomstekt 70