Kalvlever vitlök recept

Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Häll bort baconfettet och lägg i hackad bananschalottenlök, smör och vitlök. Jag passar på att smida medan levergrytan är varm och slår till på en riktigt klassiker, kalvlever anglais
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Gå i med resterande baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Kalvlever med grön paprika

Kalvlever med grön paprika

Jag serverade med kokt potatis stekt i olivolja och kryddad med piemento, peperoncino och vitlök. Tunnt skivad kalvlever
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Stekt marinerad lever

Stekt marinerad lever

Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja. 300 g kalvlever. 1 st vitlöksklyfta. Marinad

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Råvaran kalvlever väcker olika reaktioner bedoende på vem man talar med. Fräs lök och vitlök i olja. Själv har jag först i vuxen ålder lärt mig uppskatta kalvlever
Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Ta upp levern ur stekpannan och stek den finhackade schalottenlök och vitlök. Om kalvlevern inte är uppskivad så dela den i fyra lika tjocka skivor
Kalvlever med paprika och purjolök

Kalvlever med paprika och purjolök

Bryn bitarna runtom tillsammans med finhackad vitlök. Kryddig kalvlever  2 port. 400 gr kalvlever. 2 vitlöksklyftor. Kryddig kalvlever 2 port. 400 gr kalvlever. 2 vitlöksklyftor
Tips på Tapas

Tips på Tapas

Örtmarinerad Kalvlever. Där åt jag Räkor och Svamp i Vitlöksolja med Piri-Piri. Skär purjon i lika små tärningar och riv vitlöken fint
Svenska tapas med mera

Svenska tapas med mera

Tapas på kalvlever med citron, chili och oregano. Bryn smör och vitlök skuren i fyra delar, stek svampen lätt på båda sidor
Vi leker att vi är i Grekland...

Vi leker att vi är i Grekland...

De hade kalvlever Anglais – hurra. Hacka lök och vitlök och stek dem så de blir mjuka men inte brända. Moussaka 6 pers2-3 auberginer + salt till dem1 gul lök1 vitlöksklyfta500 gram lammfärs1 tetra krossade tomater (500 gr)1 dl vispgräddeSalt, svartpeppar och oreganoSmör till stekning och ugnsformenSåsen. 1 vitlöksklyfta

Salvia i ragu på lever

 Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök och pressad vitlök en kort stund utan att de får färg. 2 vitlöksklyftor

Kalvlever med päronsallad

Skär vitlök i skivor och tillsätt dem under stekningen. 125 g kalvlever. 1 vitlöksklyfta. Skölj vattenkrassen och låt den droppa av

Kalvlever Anglais

Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar