Häll bort baconfettet och lägg i hackad bananschalottenlök, smör och vitlök. Jag passar på att smida medan levergrytan är varm och slår till på en riktigt klassiker, kalvlever anglais
Tillsätt vitlök och potatis och blanda runt. Krydda kalvleverskivorna med salt och svartpeppar. Se till att tajma gratäng, sås och stekning av kalvlever så att allt är klart samtidigt
Gå i med resterande baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Rör ihop crème fraiche, ägg, schalottenlök, vitlök, cognac, hackad kapris, salt och svartpeppar. Först och främst ska jkag begagna mig av min köttkvarn, och mala kalvlevern i stället för att tärna den
Hacka lök och vitlök fint och blanda med de halverade tomaterna. 4 ungnöts- eller kalvlever . 2 solo vitlök (hel vitlök från Kina) eller 4 vanliga vitlöksklyftor
Råvaran kalvlever väcker olika reaktioner bedoende på vem man talar med. Fräs lök och vitlök i olja. Själv har jag först i vuxen ålder lärt mig uppskatta kalvlever
De hade kalvlever Anglais – hurra. Hacka lök och vitlök och stek dem så de blir mjuka men inte brända. Moussaka 6 pers2-3 auberginer + salt till dem1 gul lök1 vitlöksklyfta500 gram lammfärs1 tetra krossade tomater (500 gr)1 dl vispgräddeSalt, svartpeppar och oreganoSmör till stekning och ugnsformenSåsen. 1 vitlöksklyfta
Lägg i sparat baconfett, lite smör, schalottenlök och vitlök. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar