Kalvlever persilja recept

Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Strö över persilja. Hackad persilja. Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta
Alexandras Kalvlever Anglais

Alexandras Kalvlever Anglais

Lägg upp kalvlevern med baconfräset på och strö över finklippt persilja. persilja till dekoration. Snitta kalvleverskivorna lite i kanten för att de inte ska bukta sig vid stekningen
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Servera allt ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr. Vänd ner lite av persiljan. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Brummers kalvlever med bercy-sås

Brummers kalvlever med bercy-sås

4 Bercy-sås 1 1/2 dl vatten 1/2 gul lök 1 1/2 msk konc kalvfond 1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin) 1/2 msk torkad dragon 1 msk torkad körvel 3 msk kapris färskpressad juice av 1/2 citron 1/2 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 2 tsk maizena majsstärkelse 1 msk kallt smör 1/2 dl finhackad persiljaKalvlever 1 msk smör 1 msk olivolja 4 skivor kalvlever (à ca 150 g) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Lägg fräset ovanpå kalvlevern med resten av persiljan som garnityr. Vänd ner lite av persiljan. Stek den mjölade kalvlevern gyllenbrun i lite av baconfettet och smör, salta och peppra med vitpeppar
Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Hacka persiljan fint och tillsätt den, kaprisen och krutongerna. 4 skivor kalvlever à ca 150 g. 1 knippe persilja. 4 skivor kalvlever à ca 150 g 1 gul lök 1 äpple 4 tsk kapris 2 msk sherryvinager 1 knippe persilja 1 dl brödkrutonger 1 köttbuljongtärning 0,5 l vatten 4 msk olja 2 msk smör salt peppar
Kalvlever Anglais

Kalvlever Anglais

Strö över persilja. Hackad persilja. Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta
Levergryta med kapris och syltlök

Levergryta med kapris och syltlök

Kan ju vara att jag köpte något annat än kalvlever när jag åt senast. Häll i syltlök, kapris och hackad persilja
Mild leverbiff med stuvade morötter

Mild leverbiff med stuvade morötter

Strö över persilja vid serveringen. 100 g kalvlever. 2 tsk persilja. Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn lever, köttfärs, potatis och lök
Morbergs pölsa

Morbergs pölsa

kalvlever. persilja till garnering. Koka upp vatten i en stor gryta med rikligt med salt. Skär köttet i jämnstora bitar
Två gånger paté

Två gånger paté

Den ena är gjord på kalvlever och den andra på klassisk fläsklever. 400 - 500 g kalvlever eller fläsklever. 1 msk finhackad persilja fryst. 400 - 500 g kalvlever eller fläsklever. 1 msk finhackad persilja fryst
Leverpastej med calvados

Leverpastej med calvados

Putsa kalvlevern och skär den i stora bitar. Garnera med persilja vid servering. kalvlever. persilja. Skär baconet i bitar
Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

persilja. Om kalvlevern inte är uppskivad så dela den i fyra lika tjocka skivor. Lägg upp levern med bacon ovanpå,  häll på såsen ur stekpannan och toppa med finhackad persilja och kapris
Kalvlever med bönor och gräddsky

Kalvlever med bönor och gräddsky

1/2 kruka (slät) persilja. 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor 500 g kalv- eller ungnötslever i skivor 2 msk smör vitpeppar salt 2 dl lättgrädde, 5 % 2 tsk kinesisk soja 2 tsk senap 1/2 kruka (slät) persilja kapris

Kalvlever i fransk sås

Tillsätt persiljan och håll såsen varm utan att den kokar. Lägg i kalvlevern och krydda med salt och peppar