Kalvlever olivolja recept

Kalvlever med grön paprika

Kalvlever med grön paprika

Jag serverade med kokt potatis stekt i olivolja och kryddad med piemento, peperoncino och vitlök. Tunnt skivad kalvlever
Brummers kalvlever med bercy-sås

Brummers kalvlever med bercy-sås

4 Bercy-sås 1 1/2 dl vatten 1/2 gul lök 1 1/2 msk konc kalvfond 1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin) 1/2 msk torkad dragon 1 msk torkad körvel 3 msk kapris färskpressad juice av 1/2 citron 1/2 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 2 tsk maizena majsstärkelse 1 msk kallt smör 1/2 dl finhackad persilja Kalvlever 1 msk smör 1 msk olivolja 4 skivor kalvlever (à ca 150 g) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stekt marinerad lever

Stekt marinerad lever

300 g kalvlever. 1 msk olivolja. Marinad. Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja. Rensa levern från senor och strimla den

Tapas-SM veckofinalister vecka 2

Råvaran kalvlever väcker olika reaktioner bedoende på vem man talar med. en god olivolja. Själv har jag först i vuxen ålder lärt mig uppskatta kalvlever
Långpromenad i Staines

Långpromenad i Staines

Jag beställde en varm sallad med kalvlever och bacon till huvudrätt som var otroligt god. Sprinkla över hackade valnötter, torkade kryddor och olivolja och grilla/baka i 200 C ugn i 7-8 minuter)

Kalvlever i fransk sås

Lägg i kalvlevern och krydda med salt och peppar.  Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stekpanna på hög värme. 600 g kalvlever. 1 msk olivolja till stekning

Kalvlever som i Toscana

 Stek purjolökarna och levertärningarna i het olivolja under omrörning.  Putsa kalvlevern fri från hinnor och skär den i jämntjocka kuber, ca 1½ - 2 cm stora. 400 g kalvlever. ½-1 dl olivolja
Tips på Tapas

Tips på Tapas

Örtmarinerad Kalvlever. 2 msk Kallpressad Olivolja. 1 msk Kallpressad Olivolja. Sommarmat. Tapas är perfekt som LCHF-mat, en plocktallrik med godsaker passar riktigt fint nu till sommaren

Salvia i ragu på lever

 Värm en stekpanna med olivolja och fräs lök och pressad vitlök en kort stund utan att de får färg. 1dl olivolja

Kalvlever à la venitienne

600 g kalvlever. 3 msk olivolja. Skär ett kryss i skalet på tomaterna och skålla dem i kokande vatten 10 sekunder

Kalvlever med päronsallad

125 g kalvlever. 1 tsk olivolja. Skölj vattenkrassen och låt den droppa av. Skölj fänkål och hyvla den i tunna skivor med potatisskalaren

Kalvlever med parmesan och persilja

olivolja (gärna någon smaskig Vergine). 4 skivor kalvlever. Sätt ugnen på 200. Skölj persiljan och ansa den från tjocka stjälkar