Kalvlever lök recept

Kalvlever med grön paprika

Kalvlever med grön paprika

Jag serverade med kokt potatis stekt i olivolja och kryddad med piemento, peperoncino och vitlök. Tunnt skivad kalvlever
Brummers kalvlever med bercy-sås

Brummers kalvlever med bercy-sås

4 Bercy-sås 1 1/2 dl vatten 1/2 gul lök 1 1/2 msk konc kalvfond 1 1/2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin) 1/2 msk torkad dragon 1 msk torkad körvel 3 msk kapris färskpressad juice av 1/2 citron 1/2 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar 2 tsk maizena majsstärkelse 1 msk kallt smör 1/2 dl finhackad persilja Kalvlever 1 msk smör 1 msk olivolja 4 skivor kalvlever (à ca 150 g) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kalvlever à la Peter

Kalvlever à la Peter

Skala löken och skiva den fint. 500 gram kalvlever. 2 gula färska lökar. 500 gram kalvlever. 2 gula färska lökar
Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Kalvlever med kapris, äpplen och sky

Tärna under tiden lök och äpple i halvcentimeter stora bitar. Bryn löken och tillsätt därefter äpplet. Fördela leverskivorna på tallrikar, lägg över lökhacket och skeda över lite av buljongen
Kalvlever anglais med grönsaksfräs

Kalvlever anglais med grönsaksfräs

Fräs lök, broccoli, sockerärtor och purjolök i en stekpanna med rapsolja ett par minuter. Servera kalvlevern med bacon, kapris, rödvinssky, grönsaksfräs och kokt potatis
Kalvlever med balsamicolök

Kalvlever med balsamicolök

Torka av kalvlevern. Lägg lök, balsamvinäger och socker i en gryta och koka ihop tills löken är glaserad
Stekt lever med lök

Stekt lever med lök

Skala och strimla löken och lägg i en stor stekpanna eller gryta. Stek löken i smör på låg värme under tiden du lagar potatis och lever
Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Skala och skiva löken. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Levergryta med kapris och syltlök

Levergryta med kapris och syltlök

Kan ju vara att jag köpte något annat än kalvlever när jag åt senast. Hacka lök och skiva paprikan. Fräs lök och bacon
Leverpastej på riktigt

Leverpastej på riktigt

Grovhacka löken och stek i riktligt med smör. Löken ska bli mjuk - inte brynas. Mixa sedan allt i en mixer tillsammans med löken
Stekt marinerad lever

Stekt marinerad lever

Blanda pressad vitlök, citronskal, citronsaft, vinäger och olja. Skala, dela, och skiva löken. 300 g kalvlever. 1 st gul lök. 1 st vitlöksklyfta