Kalvlever fläsk recept

Kalvlever med rökt fläsk och steklök

Kalvlever med rökt fläsk och steklök

Ännu en god kalvlever med enkla tillbehör. Tillsätt det tärnade fläsket. Kalvlever. Kalvlever. 1 skiva rökt fläsk. 1 skiva rökt fläsk
Kalvlever med klyftpotatis, betor, fläsk och kapris

Kalvlever med klyftpotatis, betor, fläsk och kapris

Kalvlever är till på köpet en mycket prisvärd styckdetalj. Dessutom kokade jag röda och gula betor (Röda betor ska alltid kokas för sig) som blandades med stekt, rökt fläsk, kapris, rödvinsvinäger och olivolja
Kalvlever Anglaise

Kalvlever Anglaise

Bryn det tärnade fläsket i sitt eget fett i en liten kastrull. Kalvlever Anglaise 2 port. 300 g kalvlever i bit. 1 dl tärnat, varmrökt sidfläsk. Kalvlever Anglaise 2 port. 300 g kalvlever i bit
Kalvlever Anglaise  ur LCHF för seniorer

Kalvlever Anglaise ur LCHF för seniorer

Bryn det tärnade fläsket i sitt eget fett i en liten kastrull. Kalvlever Anglaise 2 port. 300 gr kalvlever i bit. 1 dl tärnat, varmrökt sidfläsk. Kalvlever Anglaise 2 port. 300 gr kalvlever i bit
Kalvlever anglais

Kalvlever anglais

Börja med att steka fläsket så det blir knaprigt. Om kalvlevern inte är uppskivad så dela den i fyra lika tjocka skivor

En ofta ratad läckerhet

 Här finns naturligtvis också varianten  l ´anglaise med kapris nämnd, det  ultimata sättet att njuta av kalvlever, tycker jag

Jag tycker inte om!

Pappa gjorde en fantastisk gryta av strimlad kalvlever, urvattnad i mjölk, sedan doppad i vetemjöl och knaprigt stekt

Kalvlever med saffranspolenta

Stek fläsket, sedan löken (på knapp medelvärme) och äpplena (hög värme, kort tid). 600 g kalvlever. 4–8 skivor rimmat fläsk utan svål

Hemmagjord pölsa

Koka kött, fläsk och lever i stor kastrull. Mal köttet, fläsket och levern. Blanda de kokta korngrynen med det malda köttet/fläsket/levern och löken, späd med kokspadet till önskad konsistens

Leverpastej

Häll kalvlever, späck, lök, ansjovis, ägg, vetemjöl, grädde, salt, peppar och farinsocker i en mixer eller matberedare och kör tills det är en slät smet

Min goda levergryta

Skär levern i strimlor och tärna fläsket (strimla baconet om du använder det). 300 g ungnöt- eller kalvlever. 150 g rökt sidfläsk eller bacon. Stek lever och fläsk i matfettet i en gryta ca 5 minuter. 300 g ungnöt- eller kalvlever. 150 g rökt sidfläsk eller bacon

Kalvleverpanna med bönris

Skär fläsket rent från svål och brosk, skiva och strimla det. Stek fläsket väl utan att bränna det, så att det mesta fettet smälter ut