Kalvstek , inget jag gör varje dag. Kalvstek i gryta. ca 1 kg kalvkött Smör/olja till stekning Salt/svartpeppar 2-3 gula lökar 2-3 dl vatten 2 morötter Sås. (Lingon, gelé, gurka) Läs även andra bloggares åsikter om Kalvstek , Stek i gryta , Söndagsstek   ca 1 kg kalvkött
Strimla kalvköttet och tärna (eller skär i bitar) lök, vitlök, morot och blekselleri. 1 kg kalvstek. Fräs grönsakerna i rikligt med olivolja en stor kastrull i 2-3 minuter utan att de får färg
Skär nu kalvköttet så tunnt det går och lägg ut på ett fat. 1 bit kalvstek ca 600 gram1 stor morot2 selleristänger1 gul lök1 kvist färsk rosmarin3 lagerblad2 enbär1/2 flaska vitt vinca 1/2 liter vatten (beror på kastrullen storlek men det ska täcka köttet gott)2 köttbuljongtärningarGör så här. 1 bit kalvstek ca 600 gram
Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet