Kalvkött kalvfilé recept

Kalvfilé Oscar

Kalvfilé Oscar

Putsa och bulta kalvköttet med handen, så den får en jämn och fin yta. 4 skivor kalvfilé á 100-125 g i 1,5 cm tjocka skivor
Fläskfilé Oscar

Fläskfilé Oscar

Hans mästerverk bestod av kalvkött (inner- eller ytterfilé), runt köttbitarna choronsås som bildade ett O
Kyckling tonnato

Kyckling tonnato

Vitello betyder ju kalvkött, men med kyckling i stället, blir den mer lätttillgänglig att fixa till i sommarköket

Carpaccio på kalv

Lägg sedan kalvköttet i aningen överlappande skivor.  Lägg kalvfilén i frysen tills den är så fast att det går att skära mycket tunna skivor – så tunna som påläggsskivor av skinka

Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

Skiva kalvköttet tunt och lägg på ett stort vackert fat. Bryn kalvfilén runtom på riktigt hög värme och efterstek eventuellt till önskad temperatur

Halvnaket

* Örtstekt kalvfilé och Rondos korv på kalvkött, Karl Johansvamp, citron och timjan. Hej och god eftermiddag

Kalvfilé med ost och portvinssky

8 skivor kalvfilé. Lägg köttskivorna på en skärbräda och banka ut dem med knuten hand så att de blir tunna och jämna

Filé i Marsalasås

Koka inte för länge, kalvköttet får gärna vara lite rosa. 500 g kalvfilé eller fläskfilé. Skär köttet i skivor

Piccata med paprikaris och örtsås

mat , recept , piccata , schnitzel , paprikaris , örtsås , kalvkött , kalvrätter. Piccata är klassisk italiensk rätt gjort av kalvfilé, Italiens motsvarighet till wienerschnitzel – Österrikes nationalrätt

Kalvrullader med konjakspastej

Har du svårt att få tag på kalvfilé är fläskfilé ett utmärkt alternativ. 600 g kalvfilé. Putsa filéerna och skär dem i 12 lika stora bitar

Piccata med paprikaris & örtsås

mat , recept , piccata , schnitzel , paprikaris , örtsås , kalvkött , kalvrätter. Piccata är klassisk italiensk rätt gjort av kalvfilé, Italiens motsvarighet till wienerschnitzel - Österrikes nationalrätt