Kalvhögrev recept

Vinkokt kalvhögrev i Crock-Pot

Vinkokt kalvhögrev i Crock-Pot

Här har jag långtsamt kokat kalvhögrev med lite rödvin och resultatet gav så mycket smak. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar
Örtbrässrad kalvhögrev

Örtbrässrad kalvhögrev

1 kg högrev (kalv) salt svartpeppar lagerblad torkad timjan rosmarin 1 gul lök 0,5 vitlök 3 dl vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning 3 dl vatten 4-6 tomater 1 msk honung 1 knippe gräslök 1 citron 2 schalottenlökar 1 knippe gräslök 2 msk olivolja 1 kg färskpotatis 1 knippe grön sparris 1 knippe persilja 1 knippe färsk körvel maizenaredning smör 50 g parmesanost
Grillad kalvhögrev i tomatsås

Grillad kalvhögrev i tomatsås

Grillad kalvhögrev i tomatsås är enkelt att göra och den sköter sig själv större delen av tillagningen
Grillad kalvhögrev i tomatsås

Grillad kalvhögrev i tomatsås

Om du gillar italiensk mat så ska du prova att göra grillad kalvhögrev med tomatsås och koka en god pasta till

Enchiladas på kalvhögrev…

Kalvhögreven hade gått i ugnen fyra timmar tillsammans med massa smak innan det fick utgöra fyllningen i de för första gången egenbakade tortillabröden
Dillkött

Dillkött

6 portioner Ca 1 kg benfri kalvhögrev, högrev, lammkött eller grytbitar 1 purjolök (den vita delen) 3 st morötter 1 knippe dillstjälkar (ca 0,5 dl finhackad) 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 dl grädde Ca 0,5 dl ättika (justera syra efter smak) Ca 0,5 dl socker (justera sötma efter smak) 2 msk majsstärkelse+0,5 dl vatten Salt Ca 1 l vatten Recept på kalops hittar du HÄR
Tommys traditionella dillkött

Tommys traditionella dillkött

800 g kalvhögrev. 1800 g kalvhögrev 3 morötter 0,5 purjolök 50 g dill 2 lagerblad 3 dl grädde 0,5 dl ättika (12 %) 0,75 dl socker 1 tsk dillfrön 5 vitpepparkorn maizenaredning saltSkär köttet i 2x2 cm tärningar
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

kalvhögrev,. Dillkött på kalv. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Pepparrotskött

Pepparrotskött

800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev (eller vanliga grytbitar av nötkött som högrev). Koka köttet
Tommys traditionella dillkött

Tommys traditionella dillkött

800 g kalvhögrev 3 morötter 0,5 purjolök 50 g dill 2 lagerblad 3 dl grädde 0,5 dl ättiksprit 12 % 0,75 dl strösocker 1 tsk dillfrö 5 vitpepparkorn maizenaredning salt
Dillkött

Dillkött

5 kg kalvhögrev. Skär ned köttet i mindre bitar, ju mindre desto kortare koktid. Lägg köttet i kokande vatten, ge det ett snabbt uppkok
Dillkött med kalv eller lamm

Dillkött med kalv eller lamm

800 gram benfritt kött av lammstek eller kalvhögrev. Koka köttet. Skär ned köttet i mindre bitar ca 2x2 cm stora
Kalvfrikassé med kokt potatis

Kalvfrikassé med kokt potatis

kalvhögrev. Skär köttet i grytbitar, salta och peppra. Bryn bitarna i gryta med smör och olja. Skär grönsakerna i 2–3 cm stora tärningar och blanda ner i grytan med kryddor och köttet
Dillkött

Dillkött

kalvbog eller kalvhögrev. 1. Skala morötterna och skär dem tunt på längden på en mandolin. Lägg skivorna i kallt vatten i ca en timme