Här har jag långtsamt kokat kalvhögrev med lite rödvin och resultatet gav så mycket smak. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar
Kalvhögreven hade gått i ugnen fyra timmar tillsammans med massa smak innan det fick utgöra fyllningen i de för första gången egenbakade tortillabröden
6 portioner Ca 1 kg benfri kalvhögrev, högrev, lammkött eller grytbitar 1 purjolök (den vita delen) 3 st morötter 1 knippe dillstjälkar (ca 0,5 dl finhackad) 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 dl grädde Ca 0,5 dl ättika (justera syra efter smak) Ca 0,5 dl socker (justera sötma efter smak) 2 msk majsstärkelse+0,5 dl vatten Salt Ca 1 l vatten Recept på kalops hittar du HÄR
kalvhögrev,. Dillkött på kalv. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
kalvhögrev. Skär köttet i grytbitar, salta och peppra. Bryn bitarna i gryta med smör och olja. Skär grönsakerna i 2–3 cm stora tärningar och blanda ner i grytan med kryddor och köttet