500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion. 500 g kalvbog
400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
kalvbog 600 g kalv. Dillkött på kalv. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
1 kg kalvbog. Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak)
1,7-1,8 kg kalvbog med ben. 1,7-1,8 kg kalvbog med ben. Nog fan lackar det mot den berömda och överkonsumerande julen och till den hör den klassiska maten så klart