Kalvbog recept

Dillkött på långlagad kalvbog

Dillkött på långlagad kalvbog

Till förrätt bjöd vi på Öjebytoast , och till varmrätt blev det, som ni förstår, dillkött på långlagad kalvbog
Frikassé på kalvbog

Frikassé på kalvbog

600 g kalvbog. Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Skär det i jämnstora grytbitar
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

300 g kalvbog. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det
Enkel kalvgryta

Enkel kalvgryta

Jag använde kalvbog och lät även benet brynas och koka med. Jag använde kalvbog som kött och grytan kokade ungefär 2 timmar
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

500 g kalvbog/nötgrytbitar1 gul lök1 purjolök (det vita)1 morot2 st lagerblad10 st vitpepparkorn1 kvist timjan3 tsk salt2 dl gräddedillreduktionidealmjöl1 dl grovt hackad dill till såsenDillreduktion. 500 g kalvbog
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

400 g kalvbog. Dillkött400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

Morbergs dillkött med kokta rotfrukter

400 g kalvbog. Dillkött 400 g kalvbog 1 gul lök 4 lagerblad 1 knippe färsk timjan 0,5 liten rotselleri, i bitar 2 morötter, i biar 3 tsk salt 10 vitpepparkorn en rejäl klick smör 2 msk vetemjöl, till redning 2 dl vispgrädde 1 knippe dill, hackad
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

kalvbog 600 g kalv. Dillkött på kalv. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Dillkött II

Dillkött II

1 kg kalvbog. Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
Dillkött

Dillkött

1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben. 1,5 kg kalvbog benfri (grovtrådigt kött eller lammkött) utan ben 1,5 l vatten 1,5 tsk salt 1 morot 1 purjolök (det vita) 10 vitpepparkorn 0,5 tsk dillfrö 1 knippe dill, endast stjälkarna salt (efter smak)
Dillkött med kokt potatis

Dillkött med kokt potatis

Skär kalvbogen i 5 x 5 cm stora bitar. 1 kg kalvbog. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge
Mjölkchokladpudding med punschgrädde

Mjölkchokladpudding med punschgrädde

Det här var en mycket passande avslutning på en middag som inleddes med Öjebytoast, och vars huvudrätt bestod av dillkött på långlagad kalvbog
Dillkött

Dillkött

700-800 g benfri kalvbog. Lägg köttet i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt, purjolök och kryddor
Kalvsylta och glögg…

Kalvsylta och glögg…

1,7-1,8 kg kalvbog med ben. 1,7-1,8 kg kalvbog med ben. Nog fan lackar det mot den berömda och överkonsumerande julen och till den hör den klassiska maten så klart