Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. 850g Grytbitar av kalv, gärna med benca 2l Vatten (så att det täcker grytbitarna i kastrullen)1/2st Gul lök i grova bitar1/2st Morot skuren i skivor2st Lagerblad5st Vitpepparkorn50g Smör5msk Vetemjöl1l Kalvbuljong (från kokningen av köttet)1dl Citronsaft (ca 2st Citroner)1dl Strösocker4msk Dill, finskurenSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. Skär till grytbitar av kalvköttet, ca 3x3cm stora. 850g Grytbitar av kalv. 1l Kalv
Börja med kalvsteken. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken. Grilla först kalven direkt ovanför glöden så att den får fin färg runt om
dragon, kalvkotlett och sparrispotatis. 2 x 200 gram kalvkotlett. 2 x 200 gram kalvkotlett. Efter att ha haft föräldrarna på helgbesök, fanns det en hel del intressant lämnat i kylen
Skär kalvstek i ganska tunna skivor och lägg i en bunke. Kött. Häll på salt, svartpeppar, timjan, 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk soya, 1 msk honung, 2 msk olivolja och knåda in i köttet
Kärt barn har många namn – benfri kotlettrad, kalvhare eller kalvytterfilé. Kalv är ett fantastiskt fint, och lyxigt kött och inte en bit kött man köper varje dag
800 g grytbitar av kalvkött. 5 dl kalvbuljong. 800 g grytbitar av kalvkött grönsaks- eller hönsbuljong från tärning 1 st gul lök i bitar 1 st morot i bitar 8 st vitpepparkorn dillstjälkar vatten salt. 5 dl kalvbuljong 1 dl vispgrädde 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 msk ättiksprit (12%) 2 msk socker 1 st stor knippa dill, hackad salt vitpeppar från kvarn