Kalops recept

55 Spara
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. 1 köttbuljongtärning
52 Spara
Kalops

Kalops

Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev
16 Spara
Skånsk kalops

Skånsk kalops

1½ kg nötkött t ex högrev med ben. Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter
16 Spara
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Putsa och skär köttet i bitar, ca 3x3 centimeter. (Släng inte benen). Skala lök och morötter. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken
4 Spara
Kalops

Kalops

Nu har jag gått i flera veckor och sagt att jag ska göra kalops och idag blev det tillsist av. Det är faktiskt första gången som jag gör kalops själv och det blev riktigt bra
1 Spara
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Red av såsen genom att vispa ut mjölet med häften av mjölken. Kanske min godaste kalops någonsin. Häll i detta i grytan och tillsätt resten av mjölken
2 Spara
Kalops

Kalops

1 purjolök eller 2-3 gula lökar. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
10 Spara
Snabb kalops

Snabb kalops

Jo, du byter ut högreven mot lövbiff, som tack vare de tunna skivorna kokar klart på kort tid. Kalops – det blir knappt mer husman än så, eller hur
0 Spara
En robust favorit!

En robust favorit!

Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Bevara vätskan och benen från lammläggen och koka vidare dem ett par timmar till (6-8 timmar), så har du dessutom en god och närande benbuljong som du antingen kan dricka som den är eller använda som bas till någon ny gryta, som till exempel gulasch, kalops eller chili. 1 helt knippe färsk broccoli. 1 helt knippe färsk broccoli
3 Spara
Kalops sous vide

Kalops sous vide

Jag älskar ju nötkött med hög fetthalt, varför högrev alltid har varit en favorit. Den senaste tiden har jag börjat använda sous viden mer även till vardagsmaten
3 Spara
Kalops

Kalops

Kalops är väl grytornas gryta. Jag tycker att kalopsen blir lite blek och inte alls som på bilden i Mannerströms bok, så jag stöttar med lite soja på slutet för att få den där härliga mustiga mörka färgen
2 Spara
Kalops

Kalops

Kalops. 17 april 2016 @ 11. 38. Kalops. (recept från Ica ). Ingredienser. Portioner. 4. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben)jag köpte grytbitar
2 Spara
Kalops

Kalops

Om köttet inte är tärnat, skär det i ca 3x3 cm stora bitar. Bryn dem och löken i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
1 Spara
Kalops

Kalops

Bryn köttbitarna och ta ur grytan. Stek sedan den skivade löken. Häll i alla ingredienser i grytan utom morötterna och låt småputtra på låg värme i 1 ½ timme
1 Spara
Kalops

Kalops

Bryn köttet och lägg över i en gryta. Pudra över lite mjöl. Krydda och späd med vatten. Tillsätt kryddpepparkornen, salt och lagerblad
0 Spara
Kalops

Kalops

Skär köttet i bitar. ca 3x3 cm. Skär lök och purjolök i grova bitar. Salta köttet och stek det i smör på hög värme så att du får en fin stekyta
0 Spara
Kalops en vardag?

Kalops en vardag?

Högrev är ett fantastiskt köttstycke att göra långkokta grytor på, men det kan vara lite senigt och har ganska mycket fett, vilket jag inte gillar, så jag brukar putsa bitarna noggrant och steka upp det som blir över till Goblin
0 Spara
Kalops

Kalops

Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta
Sökförslag och sidor