Ingredienserna påminner till stor del om det vi använder i en hederlig kalops så det kan ju verka lite knasigt att servera pasta till och riva över parmesan, men här ska köttet finfördelas och vätskan i grytan reduceras så att det blir en tjock röra
Kreolsk kalops – köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Kreolsk kalops är en mycket god köttgryta och egentligen inte alls lika kalops rent smakmässigt
Kreolsk kalops - köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Kreolsk kalops är en mycket god köttgryta och egentligen inte alls lika kalops rent smakmässigt
 Ibland kryddar vi älgkalopsen med purjolök eller rotselleri. Älgkalops – klassisk kalops fast på älgkött och med mycket vitlök, svensk husmanskost när den är som bäst
Ibland kryddar vi älgkalopsen med purjolök eller rotselleri. Älgkalops - klassisk kalops fast på älgkött och med mycket vitlök, svensk husmanskost när den är som bäst
Annars brukar jag bara använt det i kalops och den HÄR grytan. 700 g blandfärs2 gula hackade lökar1 morot i små tärningarca 100 g rotselleri i små tärningar1-2 msk kalvfond2 msk tomatpuré2 pressade vitlöksklyftor2 burkar krossade tomater( Muttis)2 lagerbladchilimixsalt och svartpepparGör så här. ca 100 g rotselleri i små tärningar
En god kalops med smak av porter passar bra som söndagsmiddag så här i början av hösten. Slå sedan på porter, ev vatten, lätt krossade vitlöksklyftor med skalet kvar på, pepparkorn, buljongtärningar, rotselleri och lagerblad