Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Jag tänkte göra kalops men följde ett infall och slängde i en skvätt rödvin. När köttet fått fin färg, tillsätts kalvfond, rödvin, lagerblad och kryddpepparkorn
500 g grytbitar av nöt2 - 3 morötter1 grön o 1 röd paprika1 stor gul lök1 burk krossade tomater1-3 lagerblad3 vitlöksklyftor3 dl rödvin1 tsk timjansalt, pepparfräs köttet och tillsätt grösakerna och den gula löken när köttet börjar bli klart, grösakerna skall bara fräsas nån minut. 3 dl rödvin
4 dl rödvin. Putsa köttet från ben och skär det i tärningar 3-4 cm tjocka. Lägg köttet i en vid skål tillsammans med morötter, krossad vitlök, en av lökarna och kryddor