Kalops rödvin recept

Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Stefan Ekengrens Kalops

Stefan Ekengrens Kalops

5 msk rödvinsvinäger. 1 dl rödvin. Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och låt karamellisera
Recept på god söndags gryta

Recept på god söndags gryta

Denna söndag gjorde vi en Kalops , gillar du kalops. 1 msk rödvinsvinäger. 2dl rödvin. 1 msk rödvinsvinäger. 2dl rödvin
Per Morbergs Boeuf Bourguignon

Per Morbergs Boeuf Bourguignon

Jag har tidigare lagat Morbers Kalops i Crock-Pot och det är en riktig kioskvältare. 75 cl rödvin. 75 cl rödvin
Jaris rödvinskalops

Jaris rödvinskalops

3 dl rödvin. Skär köttet i 2x2 cm kuber. Hacka den gula löken och grovhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna i ½ cm skivor
Trettondagsmiddag

Trettondagsmiddag

Rödvinet vi drack till kalopsen var gott men jag började nysa när jag drack det. kalops, potatis, syltlök och rödbetor
Kalops á la LCHF

Kalops á la LCHF

Tillsätt vatten, rödvin och grädde i grytan. 3 msk rödvin. Låt sedan kalopsen sjuda under lock i ca 1,5-2 timmar. 3 msk rödvin
Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Högrevsgryta eller boeuf kalopsignon

Jag tänkte göra kalops men följde ett infall och slängde i en skvätt rödvin. När köttet fått fin färg, tillsätts kalvfond, rödvin, lagerblad och kryddpepparkorn
Älgragu

Älgragu

Bättre än både kalops och Beuf Bourgignon. Jag gjorde på bara vatten och inget rödvin. Slå över vatten + eventuellt rödvin
Boef Bourguignon

Boef Bourguignon

Detta är ju en fransk rätt och den stora skillnaden mot våran svenska kalops är väl helt enkelt rödvinet

Ädel älgragu med enbärskaraktär

 Skär köttet i lagom stora bitar (som kalops) och lägg dem över grönsakerna. 3 dl rödvin.  Skala och skiva grönsakerna i tunna skivor till marinaden

AMARONE som Ferrari ett fullblod.

För flera år sedan var vinområdet Valpolicella i norra Italien för många svenskar förknippat med blaskiga rödviner

FRANSK KALOPS

500 g grytbitar av nöt2 - 3 morötter1 grön o 1 röd paprika1 stor gul lök1 burk krossade tomater1-3 lagerblad3 vitlöksklyftor3 dl rödvin1 tsk timjansalt, pepparfräs köttet och tillsätt grösakerna och den gula löken när köttet börjar bli klart, grösakerna skall bara fräsas nån minut. 3 dl rödvin

Mustig kalops

4 dl rödvin. Putsa köttet från ben och skär det i tärningar 3-4 cm tjocka. Lägg köttet i en vid skål tillsammans med morötter, krossad vitlök, en av lökarna och kryddor