Kalops är en kär gammal grytklassiker och att den görs i olika versioner visste vi redan, t. I ingredienslistan fanns, förutom kött och morötter, även ärtor, vin, rosmarin och tomatpuré, något man inte hittar i varken den svenska eller den skånska kalopsen och frågar ni oss så passade dom fint däri
Garnera med hackad persilja. 5 dl persilja, färsk krusig finhackad. Putsa och skär köttet i 3 x 3cm stora bitar och bryn dem i lite olja och smör i en gryta
Salta och peppra och garnera eventuellt med lite persilja eller något annat gott. Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
En vanlig kalops som man kompletterar med rotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Glöm ej att sist av allt hacka persilja, strö över och rör om