1 msk olivolja. Skär köttet i bitar. Skala lök och morötter och skär i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta
Jag är sämst på att skriva lappar och måste alltid skrapa med en tesked på toppen för att smaka mig till om det döljer sig en portion kalops i burken eller om det är en hummerfond
Gör tjocka stavar av morötter, stek tillsammans med lök på medium-hög värme i lite olivolja. Att använda morötter i kalopsen verkar vara ett skånskt påhitt, jag tycker bara att det verkar självklart då lök och morötter ger en underbar mustig smak tillsammans med nötkött
Ingredienserna påminner till stor del om det vi använder i en hederlig kalops så det kan ju verka lite knasigt att servera pasta till och riva över parmesan, men här ska köttet finfördelas och vätskan i grytan reduceras så att det blir en tjock röra
Mest blev det att jag kokade dem som tillbehör till isterband eller kalops, men en gång gjorde jag dem i ugnen med getost, honung och valnötter och så vid ett tillfälle gjorde jag denna sallad, som jag verkligen gillade
Fransyska tror jag gör sig bättre i tex ett långkok kalops eller liknande. lite olivolja. Varva med lite av kryddorna, pressad vitlök och lite olivolja
Högrev är mest känt för att vara en utmärk styckdetalj för grytor, tex kalops, men om man hittar kött av bra kvalitet gör den sig också bra grillad i skivor