När jag gör kalops brukar jag mixa några av morötterna i såsen. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
När jag gör kalops brukar jag mixa några av morötterna i såsen. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
En god kalops med smak av porter passar bra som söndagsmiddag så här i början av hösten. Porterkalops6-8 p1000 g nötkött (grytbitar, fransyska, nötstek)½ dl vetemjöl4 msk smör1 stor flaska porter (50 cl)och en skvätt vatten eller 2 små flaskor(à 33 cl)1 dl hackad rotselleri2 buljongtärningar eller motsvarande mängd fond5-6 vitlöksklyftor6-8 kryddpepparkornnågra varv på vitpepparkvarnen2 lagerblad4-5 palsternackor5-6 stora morötterca 15 steklökar0,5-1 dl gräddesalt, peppar, ev maizenaPutsa köttet fritt från senor och hinnor och skär i bitar på 2x2x2 cm