Kalops med rödbetor recept

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el. mortel 2 st lagerblad 3 st ansjovisfilé(er) 2 msk vetemjöl 5 dl vatten 1 msk köttfond 1 smör Tillbehör 1000 gram potatis(ar) , 8000-1000 g 1 rödbetor , inlagda Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kalops med inlagda rödbetor

Kalops med inlagda rödbetor

Servera kalopsenmed inlagda rödbetor och kokt potatis. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. rödbetor
Kalops med rödbetor

Kalops med rödbetor

Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad
Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Servera med kokt potatis och små, inlagda rödbetor. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. inlagda, små rödbetor
Kalops med saltbakade rödbetor

Kalops med saltbakade rödbetor

Dela rödbetorna på hälften och servera till kalopsen. Vispa ur stekpannan med vatten och slå det över grytbitarna
Kalops

Kalops

Servera med kokt potatis, rödbetor eller svartvinbärsgele. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Servera köttet med kokt potatis och inlagda rödbetor. Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Servera kalopsenmed kokt ­potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Servera med ris eller potatis, och pricken över i, rödbetor. Häll gärna lite i stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Kolla lite då och då under sista timmen, om det kanske behöver spädas med lite mer vatten. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart
Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Servera med kokt potatis, svart vinbärsgelé och inlagda rödbetor. Börja med att steka upp grytbitarna i lite smör och lägg dem i crockpoten
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Jag serverade med hela rödbetor, skivad inlagd gurka och kokt blomkål. Som redning använder jag som vanligt redningsmix men om man inte har emot stärklse så red med lite maizena i vatten
Klassisk kalops

Klassisk kalops

 Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Smaka av med salt och peppar. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Klassisk kalops gjord på grytbitar av fläskkött

Klassisk kalops gjord på grytbitar av fläskkött

Vispa ut mjölet i en skål med lite av vattnet. Rödbetor. Kalops är ju en riktigt klassisk köttgryta, men istället för att använda nötkött gjorde jag min kalops på grytbitar av fläskkött