Kalops med enbär recept

Kalops

Kalops

Köper ibland en låda kalv/nöt av lokal producent och är supernöjd med det fina köttet. I dag blir det kalops av högrev
En robust favorit!

En robust favorit!

Mosa med en potatismosare. Lägg i pepparkornen, enbären och salta. För att få ett fluffigt och fint mos kör du lite med en stavmixer på slutet
Älgragu

Älgragu

Bättre än både kalops och Beuf Bourgignon. Eller mosa bara grönsakerna mot grytans kant med en träslev

Ädel älgragu med enbärskaraktär

 Skär köttet i lagom stora bitar (som kalops) och lägg dem över grönsakerna. Fyll på med vinet och täck över med en folie

Kalops med viltsmak

Späd ev med mer vatten. Rör ut mjölet i mjölken och blanda med grädden. Servera med kokt potatis och rödbetor

Kalops på älgkött

lägg lök lagerblad och krossade enbär i grytan och späd med buljong. blanda mjölet med salt och peppar

Älggryta med kantareller

Med fördel används kalopskött eller ytterfilé av älg, men även fransyska och innerfilé kan användas. Älggryta  - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Höstkalops med svamp

Tillsätt den och enbären, rör om. Späd efterhand med buljongen. Smaka av med citronsaft eller portvin. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor