Kalops med ben recept

Klassisk kalops

Klassisk kalops

4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg medben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans medbenen och löken. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalops är ju en riktig favorit, så passade på att göra detta igen nu när det även fanns med i denna boken

Klassisk Kalops

Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och hela inlagda rödbetor. 1 kg nötkött , t ex bog eller högrev (1 1/2 kg medben)
Kalops med rotfrukter

Kalops med rotfrukter

Om du valt bog medben ska benen sparas. Ta upp benen. Hetta upp smöret på medelvärme i en tjockbottnad gryta
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Servera skånsk kalopsmed kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor. dl vatten och häll ner den sky som bildas i grytan med köttet och löken
Kalops

Kalops

Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor. Smaka av med salt och peppar
Kalops

Kalops

Kalopsen reds med mjöl när köttet är färdigtkokt. Lägg det i en gryta tillsammans med kryddorna, ev. också ben
Kalops

Kalops

Skär rent benet (om du köpt kött medben) men använd det och koka med i grytan. Låt kalopsen koka på låg värme med lock tills köttet blir mört
Kalops

Kalops

Krydda och späd med vatten. Späd ev med mer vatten under tiden. Red ev och smaka av med salt och peppar. Färga ev med lite soja
Kalops pimpad med pepparrot

Kalops pimpad med pepparrot

Parkour är som gjort för små barn, och stora barn, och vuxna, som har massor med spring i benen och gillar utmaningar
Höstgryta

Höstgryta

En vanlig kalops som man kompletterar med rotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Perfekt att låta stå på spisen, på svag värme och bli klar medans man går en långpromenad
Kokt höns med dill- eller currysås

Kokt höns med dill- eller currysås

Mmm… kalops, pepparrotkött och kokt höns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. Ta bort skinnet och lossa hönsköttet från benen, lägg portionsbitarna i en skål
En robust favorit!

En robust favorit!

Mosa med en potatismosare. Köttet är klart när det börjar lossna från benen. För att få ett fluffigt och fint mos kör du lite med en stavmixer på slutet
Utbildning i bastu

Utbildning i bastu

så det satt fint med lite trådig gosig kalops. det var kalops till dagens lunch, typisk husmankost, och det var så gott
Kalops!

Kalops!

Om man har benmed till köttet så koka gärna benet tillsammans med köttet. Rör ner vetemjölet och späd med fondenLåt koka upp och rör så att mjölet är löser sig