4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg medben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
En vanlig kalops som man kompletterar med rotfrukter som kålrot, rotselleri, palsternacka och morot. Perfekt att låta stå på spisen, på svag värme och bli klar medans man går en långpromenad
Mmm… kalops, pepparrotkött och kokt höns, alla njutbara klassiker som kräver lång tillagningstid. Ta bort skinnet och lossa hönsköttet från benen, lägg portionsbitarna i en skål
Mosa med en potatismosare. Köttet är klart när det börjar lossna från benen. För att få ett fluffigt och fint mos kör du lite med en stavmixer på slutet
Om man har benmed till köttet så koka gärna benet tillsammans med köttet. Rör ner vetemjölet och späd med fondenLåt koka upp och rör så att mjölet är löser sig