Kalops lök recept

Kalops

Kalops

Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Låt pärllökarna ligga i en skål med varmt vatten i 5 minuter, så blir de lättare att skala. Skala lökarna och bryn dem i en stekpanna med 1 msk smör och råströsocker. Lägg lök och kött i kokspadet och koka upp och låt sjuda, 45–50 minuter. 10 st pärllök
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept


 Häll i hackad lök och purjolök så även det steks och får lite färg. Servera kalopsen med kokt ­potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Hacka löken i lagom små bitar och även morötterna. 13 st gula lökar. 1 kg högrev
Klassisk kalops i godaste skysåsen

Klassisk kalops i godaste skysåsen

Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Skala löken och skär som båtar. Lägg ner morötter och löken i grytan och stek på dem ett par minuter. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. 1 stor eller 2 mindre gula lökar
Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Klyfta skalad lök, slanta skalade morötter. Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Tillsätt morötter, lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Skala och skär morötter och lök i ca 2 cm stora bitar
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skala och skär lök och morötter i stora bitar och bryn grönsakerna i grytan. 3 gula lökar. 1-1,5 kg oxkött 25 g smör 3 gula lökar 2 morötter 2 msk vetemjöl 8 kryddpepparkorn 1 msk vitpepparkorn + malen vitpeppar salt 1 lagerblad 1 köttbuljong
Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Pluras kalops med kokt potatis och rödbetor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kalops 750 gram högrev 300 gram morötter 4 st gul lök(ar) 15 st kryddpepparkorn 0,5 tsk salt 1 st vitpeppar , från kvarn el
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Receptet är Pers egen variant på skånsk kalops med morötter, högrev och gul lök. Skala och klyfta löken
Kalops

Kalops

Tänk på att morötter och lök ska tillsättas efter ca halva koktiden. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis
Klassisk kalops

Klassisk kalops

4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skala lök och morötter. Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken. Skär morötterna i 2 centimeter stora bitar och klyfta löken. 3 gula lökar