Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt som bara blir godare efter några dagar och den går också utmärkt att frysas in för att sedan tas upp och värmas i gryta
Jag tycker kalops tillagad i tryckkokare ger en mycket mer koncentrerad smak än med vanlig kokning. 5 dl vatten, 1 köttbuljongtärning, 2 morötter, 2 lagerblad, 10 kryddpepparkorn. Tillsätt även morötter, lagerblad, kryddpeppar och 5 dl köttbuljong. 10 kryddpepparkorn
Tillsätt morötter , lök, kalvfond, lagerblad och kryddpeppar. Kalops är ju en riktig favorit, så passade på att göra detta igen nu när det även fanns med i denna boken
Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad. 1 tsk kryddpeppar, hel. Putsa och skär köttet i 3 x 3cm stora bitar och bryn dem i lite olja och smör i en gryta
Lagerblad och kryddpeppar åker ner. Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
Denna gång fick den långsamt koka grytbitar av nöt till en mustig kalopsgryta. Längst ner i detta inlägg finns beskrivning på hur du gör Kalopsen i vanlig gryta ifall du inte har en Crock-Pot
Såsen ska vara fyllig och ha en tydlig smak av kryddpeppar. Kalops är ofta en underskattad maträtt. )Kalops5-6 port700 g högrev9 dl vatten20-30 kryddpepparkorn (börja med 20, smaka av i slutet om det behövs mer)4 lagerblad1,5 tsk salt3 morötter2 gula lökar3 msk vetemjöl3 dl mjölkSojaSkär köttet i 3x3 cm stora bitar. Vispa ur stekpannan med lite vatten, häll skyn och 5 dl vatten i grytan, tillsätt kryddpeppar, lagerblad och salt. Smaka av med salt och kryddpeppar (krossa kornen i en mortel ifall det behövs mer krydda) 5-6 port
Slå på vattnet och ha i lagerblad och kryddpeppar. Kalops är en sån rätt. Traditionell kalops (ca 8 port) Du behöver. 1 kg grytbitar av nötkött 2 msk smör salt malen svartpeppar ca 7 dl vatten 2 lagerblad 10 kryddpepparkorn 2 stora morötter 1 gul lök 1/2 dl grädde (evt 1 köttbuljongtärning) 3 msk vetemjöl + vatten till redning soja color Gör såhär. 10 kryddpepparkorn