Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Omistligt till pytt i panna och kalops. Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Vänta åtminstone en vecka innan du lagar kalops eller pytt i panna (eller smakar på betorna…). Än är det sommar men hösten närmar sig och det börjar bli dags att ta hand om det som växer i landet
Kryddpeppar är inte bara kalops och matlagning. I bakverk ger kryddpeppar en smak som påminner av en blandning av kryddnejlika kanel, muskot och lite peppar