Kalops kött recept

Kalops – utan kött

Kalops – utan kött

Kalops är en av det svenska kökets allra godaste och mest klassiska rätter. Lagas på nötkött, t ex högrev eller fransyska, men går också att laga helt utan kött
Kalops

Kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Kalops av högrev

Kalops av högrev

Skär köttet i grytbitar. Bryn ev köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Servera köttet med kokt potatis och inlagda rödbetor
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Låt sjuda på svag värme medan köttet bryns. Bryn köttet i smör i omgångar. Lyft upp kött och grönsaker. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Köttet ska bli mört och gott. Servera kalopsen med kokt ­potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

Häll gärna lite i stekpannan så de goda smakerna från köttet kommer med. När köttet smälter i munnen är det klart
Kalops på fläskkött

Kalops på fläskkött

Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. 1 köttbuljongtärning
Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Kalops i crock-pot (Slowcooker)

Smakerna från köttet, löken och kryddorna kommer verkligen fram när man kokar den sakta i låg temperatur
Skånsk kalops i Crockpot

Skånsk kalops i Crockpot

Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme
Skånsk kalops

Skånsk kalops

Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Jag bryner kött och grönsaker innan jag tillagar maten i Crock-Pot. Ingredienser till Morbergs skånska kalops
Kalops

Kalops

Bryn köttet, i omgångar, i en stekpanna med smör. Servera kalopsen med inlagda rödbetor och kokt potatis
Skånsk kalops

Skånsk kalops

När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg i köttbitarna. Bryn först köttbitarna och sedan benen. Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken

Kalops på fläskkött

500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar. Låt köttet koka i buljongen ca 30-45 minuter eller tills det är mört. 4 port 500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar
KALOPS

KALOPS

tillsätt vinäger o tomatpuré o låt koka in tillsätt sedan vin soja fond o vatten låt sjuda medan köttet brons