Kalops är en av det svenska kökets allra godaste och mest klassiska rätter. Lagas på nötkött, t ex högrev eller fransyska, men går också att laga helt utan kött
Häll över vatten så att det precis täcker köttet. En jättegod kalops som jag gjorde på högrev. Har alltid tyckt om kalops och här hemma är det en favvo rätt
Sikta över mjölet och häll tillbaka grytbitarna plus eventuell köttsaft. Jag brukar slå på sammanlagt upp mot 2-3 dl extra vatten innan kalopsen har kokat klart. 1 köttbuljongtärning
Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Häll över vatten så att det precis täcker köttet. Putsa köttet och skär det i 3x3 cm stora bitar. Bryn köttet i 1 msk smör och 1 msk olja i en gryta. Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, ca 1 1/2 timme
När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg i köttbitarna. Bryn först köttbitarna och sedan benen. Lägg över köttbitarna i en gryta tillsammans med benen och löken
500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar. Låt köttet koka i buljongen ca 30-45 minuter eller tills det är mört. 4 port 500 g grytbitar av fläskkött. 2 köttbuljongtärningar