Något som symboliserar min barndoms husmanskost är verkligen kalops. Skånsk kalops är generellt lite mustigare och man stoppar gärna i lite extra grejer =) Så här, mina vänner – har ni min version på skånsk kalops
Jag använder ofta mina Le Creuset-grytor eller min Crock-Pot och gör härliga långkok i dessa som pulled pork, pulled beef, pulled chicken, pulled salmon, kalops etc
Mest blev det att jag kokade dem som tillbehör till isterband eller kalops, men en gång gjorde jag dem i ugnen med getost, honung och valnötter och så vid ett tillfälle gjorde jag denna sallad, som jag verkligen gillade
Den skånska varianter ska också vara lite mörkare och mustigare och inte sällan brukar den vara aningens sötad antingen av karamelliserat socker eller honung som tillsätts i grytan
Efter att ha varit på gymet idag så tog jag fram färdigkokt nötkött och lagade kalops och om man bortser från tiden det tog att koka potatisen så hade jag middagen klar på en kvart
Örtsalt på även där och så ringlade vi honung över på slutet. Vi gör det också i bland men hur gott är det inte med en mustig kalops som kokat i timmar, eller en saftig lax som tillagats på 55 grader i flera timmar på en saltbädd eller en sjömansgryta som puttrat sig mör
En hederlig svensk kalops, med potatis, saltgurka och rödbetor får det bli. Det får nog bli gott och blandat från charkdisken, tillsammans med oliver och en liten varm brie med nötter och honung