Lagas på nötkött, t ex högrev eller fransyska, men går också att laga helt utan kött. Kalops är en av det svenska kökets allra godaste och mest klassiska rätter
Mätt och belåten efter kvällens middag som bestod av en riktigt smarrig kalops. Hade egentligen tänkt göra en röd currygryta med kyckling men ångrade mig när jag och Mattias var ute med Ebba och gick förbi ett hus där det doftade helt underbart gott av kalops
Kalops, Boeuf Bourguignon, Älgfärsbiffar, Biff Rydberg, ja listan kan göras lång. Ca 700 g innanlår eller fransyska i skivor. Ca 700 g innanlår eller fransyska i skivor
Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Kalops 4p. 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar
5 l kalvfondsaltpeppar från kvarnsmör hackad persilja1 flaska kraftigt rödvinSkär fransyskan i 5cm stora bitar (jo de är stora men det blir saftigare och mörare då). Koka kalopsen sakta under lock i ca 1 timme
En köttgryta av nötkött (oftast högrev, men fransyska, bog etc funkar också bra) med de speciella kryddorna lagerblad, kryddpeppar och lök som fått puttra flera timmar på spisen för att bli ordentligt mör och köttet ska nästan falla sönder och tråda sig i den härliga skysåsen
Kreolsk kalops – köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Kreolsk kalops är en mycket god köttgryta och egentligen inte alls lika kalops rent smakmässigt