Kalops fransyska recept

Kalops sous vide

Kalops sous vide

En kalops på ett bra högrev när man verkligen känner för det är bland det bästa jag vet. Den här gången lagar jag kalops sous vide
Kalops

Kalops

600 g Scan nötkött, t ex bog, högrev, fransyska. Om köttet inte är tärnat, skär det i ca 3x3 cm stora bitar
Kalops

Kalops

fransyska eller grytbitar. Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 cm. Bryn dem i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta
Skånsk kalops

Skånsk kalops

kg högrev utan ben, även fransyska går bra. Servera skånsk kalops med kokt potatis och inlagda, helst, skånska rödbetor
Kalops

Kalops

600 g Scan nötbog, högrev,fransyska eller grytbitar5 dl vatten1½ tsk salt10 kryddpepparkorn2 lagerblad3-4 morötter1 purjolök eller 2-3 gula lökar3 msk vetemjöl½-1 dl vattenTILL SERVERINGkokt potatisinlagda rödbetor
Kalops – utan kött

Kalops – utan kött

Lagas på nötkött, t ex högrev eller fransyska, men går också att laga helt utan kött. Kalops är en av det svenska kökets allra godaste och mest klassiska rätter
Kocken's underbara Kalops!

Kocken's underbara Kalops!

400 g fläskytterfilé eller fransyska. Skär ner köttet i så stora biter du tycker är lagom och bryn dessa med lite smör tills de får en härlig stekyta

Söndagsmiddag med min godaste kalops

Mätt och belåten efter kvällens middag som bestod av en riktigt smarrig kalops. Hade egentligen tänkt göra en röd currygryta med kyckling men ångrade mig när jag och Mattias var ute med Ebba och gick förbi ett hus där det doftade helt underbart gott av kalops
Per Morbergs sjömansbiff i Crock Pot

Per Morbergs sjömansbiff i Crock Pot

Kalops, Boeuf Bourguignon, Älgfärsbiffar, Biff Rydberg, ja listan kan göras lång. Ca 700 g innanlår eller fransyska i skivor. Ca 700 g innanlår eller fransyska i skivor
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Red av kalopsen med mjölet utrört i lite vatten. Kalops 4p. 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar. 72z"/> 600 g benfritt nötkött, ex fransyska, grytbitar

Höstgryta

5 l kalvfondsaltpeppar från kvarnsmör hackad persilja1 flaska kraftigt rödvinSkär fransyskan i 5cm stora bitar (jo de är stora men det blir saftigare och mörare då). Koka kalopsen sakta under lock i ca 1 timme
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Fransyska tror jag gör sig bättre i tex ett långkok kalops eller liknande. Det blev en rätt med nötstek på fransyska
Kalops och kalops, vad är skillnaden?

Kalops och kalops, vad är skillnaden?

En köttgryta av nötkött (oftast högrev, men fransyska, bog etc funkar också bra) med de speciella kryddorna lagerblad, kryddpeppar och lök som fått puttra flera timmar på spisen för att bli ordentligt mör och köttet ska nästan falla sönder och tråda sig i den härliga skysåsen
Kalops á la LCHF

Kalops á la LCHF

1 kg grytbitar av fransyska. Låt sedan kalopsen sjuda under lock i ca 1,5-2 timmar. 1 kg grytbitar av fransyska
Kreolsk kalops

Kreolsk kalops

Kreolsk kalops – köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Kreolsk kalops är en mycket god köttgryta och egentligen inte alls lika kalops rent smakmässigt