Ställ kallt. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. 4 bitar portionslax a 125 gram. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten
kokt potatis och dillmajonässås eller som en rätt på buffébordet. Häll alla ingredienser utom laxen i en kastrull, koka upp och låt koka i ett par minuter
Kokt potatis. Lägg laxbitarna i var sin foliebit. Lägg på en smörklick på varje laxbit. Lax. Fördela citronsaft från en halv citron över de 4 laxbitarna. 4 portionsbitar lax
Servera laxen på den varma salladen och garnera med färsk körvel eller valfri ört. lax. Skär laxen i 150 grams portionsbitar. Ansa och koka haricots verts i rikligt med saltat vatten, 1-2 minuter, ta sedan upp dem och spola i kallt vatten. Koka laxen på medelvärme, under lock, i saltat vatten 8-10 minuter
Idag blev det varmrökt lax med färskpotatis, kokt sparris och en romsås till middag. 2 dl creame fraiche (34%)½ hackad gul lök½ burk röd rom (40g)Rör runt och låt stå kallt innan servering
Servera lax och sås med t ex quinoa, ångkokta grönsaker och spenat, eller de tillbehör du föredrar. Servera då med t ex små bitar kokt potatis, alternativt mosad med en klick osaltat smör samt lite blandade ångkokta grönsaker som t ex ärtor, broccoli och majs