) En annan favorit är kalljästakällarfranska, hur goda som helst dom också. Kalljästa, eller nattjästa frallor svänger man alltså ihop på kvällen, rullar och lägger på en bakplåt som får plats i kylskåpet (tips, de finns i mindre format att köpa på IKEA och eventuellt också på ICA), bullarna täcks med en ren kökshandduk/bakduk och får sedan stå i kylen över natten och jäsa
Grova frukostbullar med fröer som är kalljästa över natten är väldigt gott tycker jag. Men som ett avbrott i denna fiberrika kosten så tänker jag slå ett slag för den gamla hederliga källarfranskan
När jag var liten och gick och handlade med Mamma så fick jag alltid välja en bulle att äta under shoppingturen, med en uppmaning om att spara en liten bit av den att visa i kassan så att vi kunde betala den
När jag och H skulle baka kalljästakällarfranska igår så ville vi ha lite grövre bullar. Testade därför att byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl, och det blev jättegott
Har precis knådat ihop en halv sats kalljästakällarfranska. Tycker det kunde vara mysig att en helt vanlig torsdag få nybakat bröd till frukost, för dessa sötnosar ska nämligen jäsa nu hela natten så är dom lagom att skjutsa in i ugnen imorgon bitti
Just nu bakar jag och H kalljästakällarfranska till morgondagens frukost. Mys. ) Den här gången piffar vi till dem lite genom att byta ut hälften av vetemjölet mot rågsikt