Kalljästa källarfranska recept

Kalljästa källarfranska

Därför fick det bli kalljästakällarfranska idag. Att kunna njuta av nybakat bröd till frukosten är riktigt lyxigt
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

) En annan favorit är kalljästakällarfranska, hur goda som helst dom också. Kalljästa, eller nattjästa frallor svänger man alltså ihop på kvällen, rullar och lägger på en bakplåt som får plats i kylskåpet (tips, de finns i mindre format att köpa på IKEA och eventuellt också på ICA), bullarna täcks med en ren kökshandduk/bakduk och får sedan stå i kylen över natten och jäsa
Bullar i trängsel

Bullar i trängsel

Denna gången tog jag lika delar rågsikt och vetemjöl, då blev dem så de källarfranska man köper (dessa var dock inte kalljästa)
KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

KALLJÄSTA KÄLLARFRANSKA

Visst är det gott med nybakade frukostbullar och kalljästa bullar är så perfekt. Och dessutom minimal arbetsinsats
Kalljästa källarfranska

Kalljästa källarfranska

Kalljästakällarfranska är ett av mina äldsta recept. Jag har bakat dessa tusentals gånger, och tröttnar aldrig
Källarfranska

Källarfranska

Nu på morgonen har vi bakat källarfranska, eller ja, jobbet gjordes ju igår så i morse sattes ju dom endast in i ugnen
Källarfranska

Källarfranska

Grova frukostbullar med fröer som är kalljästa över natten är väldigt gott tycker jag. Men som ett avbrott i denna fiberrika kosten så tänker jag slå ett slag för den gamla hederliga källarfranskan

kalljästa källarfranska

När jag var liten och gick och handlade med Mamma så fick jag alltid välja en bulle att äta under shoppingturen, med en uppmaning om att spara en liten bit av den att visa i kassan så att vi kunde betala den

grövre kalljästa källarfranska

När jag och H skulle baka kalljästakällarfranska igår så ville vi ha lite grövre bullar. Testade därför att byta ut hälften av vetemjölet mot grahamsmjöl, och det blev jättegott

Det jäser i kylen...

Har precis knådat ihop en halv sats kalljästakällarfranska. Tycker det kunde vara mysig att en helt vanlig torsdag få nybakat bröd till frukost, för dessa sötnosar ska nämligen jäsa nu hela natten så är dom lagom att skjutsa in i ugnen imorgon bitti

bullbak!

Just nu bakar jag och H kalljästakällarfranska till morgondagens frukost. Mys. ) Den här gången piffar vi till dem lite genom att byta ut hälften av vetemjölet mot rågsikt