Under en period ville sonen gärna köpa gamla serietidningar på antikvariat, dom kostade bara några kronor, så efter en promenad i stan följde ofta en och annan KalleAnka med oss hem
Ankan. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor. Servera ankan med potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad
Nya smaker och nya ingredienser är alltid kul, som svart vitlök till exempel. Det är vitlök som är fermenterad, smaken är mycket mild, lite söt och en dragning åt anis hållet, smakar egentligen inte alls vitlök
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Ugnen förvärms till ca 230 grader. Häll alla ingredienser i en skål. Lättast att blanda med handen. Inte blanda degen i maskin då risken är stor att man förstör trådarna i dinkelmjölet