Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
(blöt händerna med kallt vatten, det underlättar). Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i keson tills degen håller ihop
Blanda alla ingredienser till romsåsen och ställ kallt. Här kommer receptet på tonfiskpajen som jag överraskade Stefan med i onsdags när han kom hem efter två dagars utbildning i Stockholm
Skölj bönorna noggrant i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt i en sil. Landleys kök bjuder på tonfiskpaj med skal av vita bönor, och Emmas Shape me up gör en kyckling- och broccolipaj med just vita bönor i skalet
Idag gjorde jag en god tonfiskpaj. 2-3 msk kallt vatten. 2-3 msk kallt vatten. Ofta blir det köttfärspaj i den här familjen men ibland måste man ju testa andra pajer
Ställ formen kallt en stund. 3 msk kallt vatten. Rör i hop margarin och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta samman det till en deg