Denna gång var det en zucchini, en paprika och fyra morötter som hamnade på grillen. De här grillade grönsakerna, med en sötstark sweet chiliglaze, passade perfekt att servera till majskolvsbitar, rostade rödbetor och en smaskig kallsås (se recept längre ner på denna sida)
Lite kokt vit quinoa och en sallad var allt vi behövde ha till, vill man tvunget ha någon form av sås till så passar det säkert med en kallvitlökssås men det var inget som vi saknade
När det blir varmare ute, smakar det gott med kall mat. Här har jag använt zucchini som nudlar och till såsen gjorde jag pesto och blandade i en avokado
Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kallsås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Det tar bara några minuter att röra ihop en kallostsås. Avsluta med zucchini och ostsås. Bechamelsås ska det vara i en lasagne i original, men här byter jag ut vetemjöl mot ägg
I originalreceptet serverades biffarna som burgare i hamburgerbröd, men vi käkade dem med rostade rödbetor och en kallsås med fetaost och paprika (se här)
Rulla ihop rullarna hårt från kortsidan och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop)
Vår son är väldigt kräsen och selektiv i maten, men friterad kyckling med sötsur sås äter han allt. Detta är en frityrsmet till kyckling, fisk, räkor, bläckfiskringar, grönsaker som tex lökringar, paprikabitar, zucchini m