Hacka rödlöken och lägg i en skål kallt vatten en stund. Däremot minns jag att vi hade ugnsbakad regnbåde (en laxfisk) kvar sedan gårdagen så den hamnade i såsen
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. 8 lårkycklingfiléerYoughurtmarinad1 dl turkisk youghurt, 10%3-4 pressade vitlöksklyftor1/2 dl finhackad bladpersilja2 msk färsk, finhackad timjansalt och pepparGrönsakspytt1 squash1 tomat6 salladslökar1 finhackad röd chilifruktolivoljasalt och pepparLimesås1 dl turkisk youghurt, 10%rivet skal av 1 lime1 pressad vitlöksklyftasalt och pepparGör så här. Täck med plast och ställ kallt i minst 4 timmar. 1 dl turkisk youghurt. 1 dl turkisk youghurt, 10%rivet skal av 1 lime
Cevapi är ursprungsnamnet som det kallas på balkan där receptet kommer ifrån. I det här receptet bytte jag ut kajmaken som kändes lite svår att göra vegansk mot vitlökssås(men det går säkert också, jag var bara inte jättesugen på det när jag läste receptet… smörsås liksom
Kall potatis innehåller resistent stärkelse som anses vara blodsockersänkande och ge mer mättnadskänslor i tillägg också ha en läkande effekt på tarmen
Idag blev det kycklinglår som fått marinerat i cirka två timmar, serverat tillsammans med ett ris smaksatt med nejlika och kardemumma och en kallsås av turkisk yoghurt med lime och basilika
Låt kallna. Kallsås1 mogen avokado100 gram fetaost1 tsk citronsaft2 dl naturell turkisk youghurtsvartpepparmosa avokadon och fetaosten och blanda ihop med youghurten, peppra låt stå i kylskåpet en stund
Gurkraita med ärtskott – indisk yoghurtsås med gurktärningar och ärtskott kryddad med rostad spiskummin & rostade svarta senapsfrön, salt och färsk vitlök
Dragonsåssmält 1 msk smör i en kastrull. På slutet 1 tsk gurkmeja för att såsenskall bli lite gulare och finare. KallostsåsHade ingen matlagningsyoughurt så jag tog vanlig naturell youghurt som fick rinna av ca 10 min i ett kaffefilter med en sil under
Just denna sallad gjorde jag egen dressing till, men vill man inte ha det kan man ju ta creme freich/turkisk-grekisk-rysk youghurt och krydda och ha en kallsås till