Detta kallas för att blanka såsen. Såsen. Mixa såsen strax före serveringen så att den blir luftig. Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Kycklingen i den täckta lergrytan åker sedan in i kall ugn. Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser
Ta ut kalkonen ur förpackningen och ta ut de delar som finns i kalkonen, tvätta kalkonen under rinnande kallt vatten, torka sedan med hushållspapper och lägg åt sidan för att börja med marinaden
Sås är väl kanske inte det kroppen blir gladast för om man ständigt skulle välja den där såsen på vispgrädde eller smör, även om den sortens sås givetvis är att föredra till vissa rätter
Detta kallas för att blanka såsen. Såsen. Mixa såsen strax före serveringen så att den blir luftig. Servera lutfisken med såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Rosmarin- och vitlökssås. Spara stekskyn till såsen. Såsen. Rosmarin- och vitlökssås. 2 dl vispgrädde. Ställ kallt i 3 timmar under press. Om ingen lammsky finnes eller om såsen görs till annat kött ersätt med 1/2 dl vatten och 1,5 msk konc fond. 2 dl vispgrädde