Någon spickeskinka kommer vi inte att bjuda er på idag, nej istället så ligger det en regnbågsforell på tallriken och till den blir det en god kallsås, lite potatis och grönsaker
Passa på att karamellisera vitlöken när ugnen är igång i alla fall. Enkelt som tusan och fantastiskt gott är det världens bästa grej att smaksätta sås och annat med
Kall kryddig sås. Servera pajen med sås, sallad och nachos. 4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kall kryddig sås2,5 dl creme fraiche3 msk majonnäs1,5 tsk italiensk salladskrydda0,5 tsk paprikapulver1 pressad vitlökCayannepepparBlanda samman alla ingredienser till en kallsås, smaka av och ställ kallt i kylen
När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kallsås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Den kallasåsen består av 2 dl crème fraiche, 1 tsk fransk senap, 2-3 msk färsk dill, saften från en halv citron, lite honung och salt
Ta ut kalkonen ur förpackningen och ta ut de delar som finns i kalkonen, tvätta kalkonen under rinnande kallt vatten, torka sedan med hushållspapper och lägg åt sidan för att börja med marinaden