) Sist köttkvarnen och korvhornen monterades på köksmaskinen resulterade det i chorizo som i sin tur hamnade på en mixed grilltallrik där det fick sällskap av potatissallad med olika sorters salladsblad, en skiva grillat lamm, en bit revben och kalltomatsås
De här två såserna, en varm och en kall är helt underbara till röbets och blomkålsbollar. Tomatsås. Men de funkar också som två piffiga såser till en rätt som du vill göra lite mer intressant eller som extra smakhöjare till en Indisk rätt
Häll tomatsåsen över och strö över riven mozzarella. Grejade ihop en ny variant av grillad tomat- och paprikasås (för den andra har jag ju aldrig tjatat om förut
Kycklinggratäng med tomatsås4 portioner. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke
Spola av bönorna i kallt vatten, låt dem rinna av, och mosa dem med en gaffel. En riktigt god, färdig tomatsås, som främst är tänkt som en pastasås, men som passar lika bra till de vegetariska biffarna
Kallt i sovstugan blir det men oj så gott man sover. Blanda resten av kryddblandningen med tomatsåsen. Och/eller med ett gott bröd att suga upp den urgoda såsen med
Just det här receptet skulle jag väl inte kalla okomplicerat direkt eftersom det är lite pyssel att få ihop paketen men själva matlagningen, den är verkligen rejäl och enkel - eller rustik som jag tycker låter så charmigt
biffarna passar också bra att servera med någon form av ugnsstekt potatis och en kallsås. Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt ris och en krämig tomatsås (se recept längre ner)
Ananas som blir över är kanongott att ha i kylen och äta kall. Gör sötsur tomatsås. pressad vitlök, maizena, tomatketchup eller chilisås, chili, tomatpuré, socker, vinäger, vatten och salt
Lägg dem i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten. Well, det är en smaksak förståss, men jag ville äta dem med en god tomatsås, och en massa färsk persilja
Lägg på locket och ställ in lergrytan i nedre delen av den kalla ugnen. Indisk tomatsås. Låt såsen småputtra i en halvtimme tills den blir riktigt simmig