Riktig bra baser att ha i kylen för att piffa upp vardagsmaten eller förstärka en grillsås, en glace, i grytan, i soppan, i en kallsås med creme fraiche, i en vinegrette, i en salsa, varm macka, paj…
Men någon form av kallcremefraicesås med citron och örter kanske hade smakat kalas med det här. Du kan göra någon form av sås till om du vill, men jag hade inte ingredienserna hemma för det
Såsen som är både söt och stark på samma gång och väldigt användbar, vi har haft den både i drinktilltugg, i en kallsås (även känd som Kellysåsen), i sillinläggning och i fiskgratäng tidigare
) Sist köttkvarnen och korvhornen monterades på köksmaskinen resulterade det i chorizo som i sin tur hamnade på en mixed grilltallrik där det fick sällskap av potatissallad med olika sorters salladsblad, en skiva grillat lamm, en bit revben och kalltomatsås
En kallsås på mosad banan, krossade jordnötter, creme fraiche, curry, salt och peppar. Blanda samman alla ingredienser och låt såsen stå kallt tills den ska serveras
Men det gjorde vi inte, istället stekte vi dom i smör och rapsolja smaksatt med vitlök och åt dom sedan med ris, sallad och en kallsås som vi gjorde på crème fraiche och sweetchilisås, en gammal välbeprövad klassiker
Sådana här rätter kräver bara en skål och en gaffel och jag valde att servera min med en sås gjord på creme fraiche och sweetchili, för att jag råkade ha en klick över i kylen