Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
(Häll av och skölj konserverade bönor under rinnande kallt vatten innan de används). Vi serverade bönburgarna i hembakade hamburgerbröd (se recept här) med lite av den suveräna såsen/salsan samt dressing, sallad, rödlök, tomat, jalapeno och smörgåsgurka
Servera ex med grönsaker och en god kallsås. Själv är jag duktig och håller mig till grönsaker (varma, kalla) för det mesta men äldsta sonen får såklart potatis, eller annat till
Kallsås med smörgåsgurka. Gräddfil, hackas smörgåsgurka, färsk dill, lite citron, peppar & salt. Till dem serverade vi kokt potatis, vacker vintersallad och en kallsås gjord enligt följande recept