färsk mynta, finhackad. Sent i våras fick jag via Twitter ett makalöst bra tips på kall en sås, som passar särskilt bra till allt som innehåller det minsta spiskummin
Pad thai-nudlar i krämig jordnötssås. Raffinerat socker, gluten och mejeriprodukter kommer inte i närheten av raw food-köket, utan ersätts av vegetabiliska kallpressade oljor, nötbaserade smör- och mjölkprodukter och yoghurt gjord på cashewnötter eller avokado
Dolma är en trevlig rätt, man kan äta den kall eller varm, som tillbehör eller som en hel måltid. Sås. Denna gång blev det vegetariska dolma med fyllning av ris, paprika, mynta och persilja och en hel del lök
Blanda yoghurt, örter och en skvätt citronsaft till såsen. Servera tillsammans med laxen och såsen. 40g frysta eller 1/2 kruka färska valfria örter (jag använde fryst persilja, gräslök och mynta)
Skölj hastigt under kallt vatten och låt rinna av. Sås. STRÖMMINGSLÅDA MED MYNTA. Rulla filéerna med skinnsidan inåt, lägg dem i formen och slå såsen över
Jag serverade korvarna med couscous, baba ganoush, stark röd sås och myntasås. Det enda jag kan tänka mig att utesluta nästa gång är den röda såsen, som kändes lite överflödig
Servera tillsammans med iskall skumppa, jag skulle våga påstå att det inte blir bättre än det. Som dipp användes nam jim såsen och en jordnötssås (recept nedan)