Börja med att skölja av kaprisen i durkslag, lägg den sedan i blöt i kallt vatten, byt vatten någon gång så kaprisen verkligen blir av med en del av sältan
Häll av pastan, skölj den helt lätt i kallt vatten, låt droppa av lite och lägg pastan i pastasåsen. Låt puttra på ganska hög värme, krydda med örter, peppar och salt men tänk på att sardellerna har sälta
Häll av pastan i durkslag, skölj eventuellt med lite kallt vatten (jag vet att det sägs att man inte ska göra det men jag tycker det blir bättre med en kort avsköljning)
Efter ett par timmar med lek och solpromenader var vi nog ändå tvungna att inse att det började dra lite kallt om öronen och magen började ge sig till känna
Låt grönsakerna kallna. Skär upp köttet och servera med potatis, sås och picklade grönsaker. Häll grädden i kastrullen och låt såsen småkoka i några minuter
Så här i ”buffétider”, som man väl kan kalla våren med alla dessa fester, passar den italienska klassikern Vitello Tonnato – kalv medtonfisksås – alldeles utmärkt
Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Använd en gaffel och blanda med luftiga tag ner olivolja droppvis, citronskal och persilja
Såsen är godast varm, men kan även serveras kall. Här är han kocken, som vi brukar kalla Plura. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera tillsammans medsåsen