Kall sås med sardeller recept

Nizzasallad med kall sås

Nizzasallad med kall sås

Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Koka haricots verts och spola dem kalla. Blanda ingredienserna till såsen
Snabb pasta med tomater, kapris & sardeller

Snabb pasta med tomater, kapris & sardeller

Börja med att skölja av kaprisen i durkslag, lägg den sedan i blöt i kallt vatten, byt vatten någon gång så kaprisen verkligen blir av med en del av sältan
Pasta med snabb aromatisk sås

Pasta med snabb aromatisk sås

Häll av pastan, skölj den helt lätt i kallt vatten, låt droppa av lite och lägg pastan i pastasåsen. Låt puttra på ganska hög värme, krydda med örter, peppar och salt men tänk på att sardellerna har sälta
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa samman med en stavmixer till en slät sås. Gnid in bullarna i olja och täck med plastfilm
Sallad Nicoise – klassisk sallad

Sallad Nicoise – klassisk sallad

Laxbiffar med sallad och snabb kallsås. För kallruggigt att grilla, för vårigt för gryta eller stek, men ändå dags att handla
Pasta italiana!

Pasta italiana!

Häll av pastan i durkslag, skölj eventuellt med lite kallt vatten (jag vet att det sägs att man inte ska göra det men jag tycker det blir bättre med en kort avsköljning)
That’s amore

That’s amore

Efter ett par timmar med lek och solpromenader var vi nog ändå tvungna att inse att det började dra lite kallt om öronen och magen började ge sig till känna

Grön sparris & hens vänner.

Plocka upp dem & lägg i iskallt vatten med isbitar i. Den första sparrisen som kommer på våren tycker jag man skall koka försiktigt
Helstekt fläskfilé med fetaost

Helstekt fläskfilé med fetaost

Låt grönsakerna kallna. Skär upp köttet och servera med potatis, sås och picklade grönsaker. Häll grädden i kastrullen och låt såsen småkoka i några minuter
Torsk puttanesca

Torsk puttanesca

Skölj sedan snabbt av den i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Använd en gaffel och blanda med luftiga tag ner olivolja droppvis, citronskal och persilja

Spanien t/r

Såsen är godast varm, men kan även serveras kall. Här är han kocken, som vi brukar kalla Plura. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera tillsammans medsåsen