Kall sås med salvia recept

Lax och kall sås med salvia

Lax och kall sås med salvia

Till det gjorde jag en kallsås, jätte god. En sallad på ruccola avokado och rödlök sen var middagen perfekt=)2 dl cremefraiche1 dl gräddfil2msk grovsenap1 salladslök,finhackad4 msk hackad färsk salviasalt,pepparblanda låt stå 20-30 min 175 grader. 4 msk hackad färsk salvia
Recept: kall sås med vitlök och örter

Recept: kall sås med vitlök och örter

Det var därför en ynnest att svänga ihop en kallsåsmed vitlök och örter första kvällen hemma i Skåne, när allt fanns i trädgården
Dubbelmarinerad fläskfilé med sallad och såser

Dubbelmarinerad fläskfilé med sallad och såser

Till vårt kött hade vi en kalljordnötssås som vi har haft med här i köket tidigare, den är en av våra favoritsåser som passar väldigt bra till många olika rätter
Grillad fläskfilé med rökt sidfläsk och färsk salvia

Grillad fläskfilé med rökt sidfläsk och färsk salvia

Smakar prima ihop med en kallsås och färskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Helstekt majskyckling med apelsin och salvia

Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar medsås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 dl finhackad salvia eller 1/2 msk torkad
Kycklingfilé med proscuttio & salvia

Kycklingfilé med proscuttio & salvia

Servera kyckling, quinoa, bakade tomater och eventuellt en kall valfri sås till. 2 förpackningar Kronfågel DELi Kycklinglårfilé med prosciutto & salvia
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen. Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis
Baconlindad ryggbiff med krämig gratäng.

Baconlindad ryggbiff med krämig gratäng.

Naturligtvis går det bra med vilken annan sorts gratäng som helst, eller kanske lite ugnsrostade grönsaker och en god kallsås a'la en yoghurtvariant
Helstekt anka

Helstekt anka

Skär upp ankan och serveras tillsammans medsås och tillbehör. Sås. Ta upp ankan och låt rinna av ordentligt, torka den torr med hushållspapper
Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Servera r-benen varmt eller kalltmed äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås
Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Rökta kamben med 3-2-1-metoden

Spola hastigt med lite kallt vatten över kålen och låt rinna av ordentligt. Låt sedan kallna och förvara i kyl