Till det gjorde jag en kallsås, jätte god. En sallad på ruccola avokado och rödlök sen var middagen perfekt=)2 dl cremefraiche1 dl gräddfil2msk grovsenap1 salladslök,finhackad4 msk hackad färsk salviasalt,pepparblanda låt stå 20-30 min 175 grader. 4 msk hackad färsk salvia
Till vårt kött hade vi en kalljordnötssås som vi har haft med här i köket tidigare, den är en av våra favoritsåser som passar väldigt bra till många olika rätter
När man skall ha ett stort kalas med många gäster är det bra att severa kall mat. Låt dem kallna. Timjan, salvia, rosmarin, persilja, lite mynta och oregano
Smakar prima ihop med en kallsås och färskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Koka upp vatten, salt och kryddor och låt svalna • Skölj kycklingen och lägg ner i lagen • Låt stå kallt i minst 12 timmar • Blanda smör, vitlök, saft och skal från apelsinen, salvia och kryddor till ett kryddsmör • Ta upp kycklingen, torka av och smörj in med kryddsmöret • Lägg i en ugnssäker form och häll över vin och fond • Grilla i ugnen tills innertemperaturen är 82 grader – använd termometer intill benet • Ös ofta med skyn som hamnar runt om • Sila ner skyn i en kastrull och låt kycklingen vila • Reducera skyn så att den blir lite tjockare, skeda bort fettet och smaka av med mer apelsinsaft och eventuellt honung • Tranchera kycklingen i filéer, lår och vingar – glöm inte den lilla filén på ryggen • Servera i djupa tallrikar medsås och en fräsch grönsallad eller rotselleripuré till. 1 dl finhackad salvia eller 1/2 msk torkad
Servera kyckling, quinoa, bakade tomater och eventuellt en kall valfri sås till. 2 förpackningar Kronfågel DELi Kycklinglårfilé med prosciutto & salvia
Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen. Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis
Servera r-benen varmt eller kalltmed äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås
Blöt händerna i kallt vatten, forma biffar. Ju även ha en fräsch aioli som sås tex. Idag testade jag att göra biffar kycklingfärs, smaksatt med fetaost, vitlök och örter (salvia och oregano)