Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. smaka av med salt. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kallasåsen. Ställ kallt. Sås. Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Blanda detta medcreme fraiche och majonäs. Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Skala äpplet och skär tillsammans med gurkan i tärningar. Lägg i allt i kesoblandningen och blanda i burken med ananas, ta gärna lite spad från ananasen också
Den här mumsiga kallasåsen, smaksatt med marinerade soltorkade tomater, passar till det mesta. Det kan också vara gott att servera såsen som fyllning i bakad potatis, tillsammans med lite fetaost samt någon form av marinerade bönor eller linser (se här och här)
Kallsåsmed parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kallasåser, nämligen fetaostsåsmed citron och basilika (se här)
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens