Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Den kallasåsen består av 2 dl crème fraiche, 1 tsk fransk senap, 2-3 msk färsk dill, saften från en halv citron, lite honung och salt. 1 tsk fransk senap
Om vi hade käkat fisk skulle jag ha serverat såsen till stekt lax eller stekt panerad vit fisk, men eftersom vi inte käkar fisk så serverade jag såsen till vegetariska ärtbiffar istället (recept kommer)
Måste tipsa om en fantastiskt god kallsås som passar utmärkt till fisk, gärna lax. 2 dl cream fraische1 msk senap1 msk honungsalt & peppar. 0) Sist vi åt såsen så var det till lax som vi rökt på grillen. 1 msk senap
På spetten sitter det, halloumiost, musslor (från burk), paprika, röd lök, lax och torsk. Vi serverade våra spett med stekta grönsaker och halloumiost, pressad citron och en god kallsås som Håkan slängt ihop tidigare på dagen
Skiva moroten i tunna slantar och förväll den snabbt i saltat vatten och kyl ned i kallt vatten. Till laxen serverade jag en sås som jag nog aldrig har gjort förr, skarpsås som bland annat består av ägg, senap och vinäger, mycket god och passade bra till den inkokta laxen
Igår så föll valet på lax, kidneybönor, grönsaker och en kallsås med ingefära till. Det blev ganska så bra tryck i såsen och vill man inte ha så mycket tjong i den så är det enkelt åtgärdat