Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. grillad lax, klyftpotatis/ris och sallad. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar
Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Den kallasåsen består av 2 dl crème fraiche, 1 tsk fransk senap, 2-3 msk färsk dill, saften från en halv citron, lite honung och salt. 2 dl crème fraiche
Blanda med crème fraichen, dill och caviaren Låt gärna stå och dra en stund så utvecklas smakerna bättre Överbliven sås kan användas till räkor, bakad potatis eller mellan två brödskivor som steks gyllenbruna i stekpanna eller smörgåsgrill
Blanda samman creme fraiche, majonnäs och dill. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kallsås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Jag har testat många olika kallasåser till varmrökt lax. Kall pikant sås till varmrökt fisk. Vår senaste favoritsås innehåller drivor med riven pepparrot som ju alltid är gott till rökta råvaror