en matsked kallt vatten om degen inte binder ihop. Vid dagens middag så blev det en egengjord vitlökssås baserad på crème fraiche och en kryddblandning för sås/dipp från Borgeby kryddor med just vitlök och örter och till det mâchesallad, tomater och balsamico
Detta är ingen middag som man svänger ihop på en kvart, i alla fall inte om man lagar allt från grunden, men det går att förenkla det hela genom att använda köpta pastaplattor och köpta färdiglagade såser
Kyckling med grönsaker som morot, gurka, sallad, tomat och paprika samt avokado, fetaost, pumpakärnor och en kallsås gjord på kesella, naturell yoghurt, gurka och vitlök Mellanmål på eftermiddagen
Täck bunken med plastfolie och ställ den kallt under tiden du gör såserna. Till tomatsås. Rör ihop ihop kesella eller kvarg, vitlök, örtsalt och vitpeppar i en bunke
Med lax och en kallsås gjord på kesella, naturell yoghurt och dijonsenap blev detta en god måltid. rofrukter och grönsaker med makrill i tomatsås och kesoEn annan lunch
Byt vitlökssmöret mot en kallsås på enprocentig kesella med vitlök, persilja och salt. Ugn 200°. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter
Lasagnen blev helt klart godkänd, men nästa gång tänker jag byta ut vattnet i tomatsåsen mot grädde för att göra lasagnen ännu godare (tomatsmaken var lite för intensiv för min smak)