Nu för tiden äter vi sällan fisk och därmed har såsen fallit lite grann i glömska. ) Så det har liksom inte blivit av att skriva om den eftersom fiskrätter inte hamnat här
Vi serverade den till kikärtsköfte (se här), men jag kan tänka mig att den även kan passa bra till andra typer av vegetariska biffar, couscousrätter, grillat eller, varför inte, till panerad falsk fisk
Såsen är dessutom god att äta kall som en egen sås till grillat kött/fisk/fågel. Lägg samtliga ingredienser till såsen i en matberedare/mixerskål (jag brukar riva vitlöken först) och kör till en slät sås smaka av med salt, peppar och chiliflakes
Gör också en kallsås med creme fraiche och aromat och vitlök. Grillad fisk. På vägen hem köpte vi torskrygg som vi gjorde fiskpaket med och grillade ute, så gott
Jag satt och tittade igenom gamla bilder i telefonen och var tvungen att plocka fram en bild sedan i somras på en läcker sås där ni faktiskt inte fått recept än
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar