Servera fisken med den kallasåsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Kallsås. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Jag kan även tänka mig att såsen skulle passa bra att använda som till exempel dressing till burgare eller stekt fisk, eller varför inte som dippsås till grönsaker
Vi serverade den till kikärtsköfte (se här), men jag kan tänka mig att den även kan passa bra till andra typer av vegetariska biffar, couscousrätter, grillat eller, varför inte, till panerad falsk fisk
Sås. Om jag vill att barnen ska äta mer fisk så blir det denna maträtten i topp. Martina ca 562 kcal/port Fiskbiff. ca 239 kcal/port Sås. ca 107 kcal/port 4 port 400 g fiskfilé 1 ägg 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 1/2 dl ströbröd 2 msk smör Mixa alla ingredienserna utom ströbrödet och smöret till en färs i en mixer. 2 dl gräddfil 1 1/2 dl turkiskyoghurt 3,5% 2 msk chilisås 3 msk bostongurka salt, vitpeppar Blanda alla ingredienser smaka av med kryddor Recept. 400 g fiskfilé. 1 1/2 dl turkiskyoghurt. 2 msk chilisås
Nu är det inte tvunget att ni ska anordna en kräftbaluns för att ha användning för såserna, dom funkar utmärkt till både fisk, kyckling och kött - grillat eller på annat sätt tillagat - till pajer och skaldjur
Teryakilax är ytterligare ett favoritrecept inom kategorin fisk. Vi brukar servera teryakilax med rostade rotfrukter eller het couscous och rosa sås, men det passar lika bra att servera den med jasminris, wokgrönsaker och en extra sats av glazen som sås
Kallsås. Rör ihop sweet chilisås och cremefraiche el yoghurt till en sås och servera den till fisken. Servera med ris, sweet chilisås, limeklyftor och sallad
Passar till både grillat kött och fisk, även kall, kanske till sill och potatis. Låt chutneyn svalna och servera till grillat kött, fisk eller starka ostar
Ställ såsenkallt, gärna över natten, så att smakerna hinner mogna och utvecklas. Mixa den, först på egen hand, sedan med någon matsked av yoghurten, till en slät grön sås